LJUBEŠĆICA Obnavlja se i popravlja prometna signalizacija

VV | 9.4.2022. u 16:22h | Objavljeno u Našim krajem

Na temelju Planova i programa mjesnih odbora za ovu godinu, na području Općine Ljubešćica tijekom travnja izvršeni su radovi na obnovi i popravku prometne signalizacije kako bi se povećali uvjeti sigurnosti na prometnicama.

Postavu novih i popravak postojeće prometne signalizacije izvršili su djelatnici Poduzetničkog centra Ljubešćica d.o.o., a postavljeni su znakovi zabrane prometa za teretna motorna vozila u ulicama Ljuba voda i Zagrebačka, te naselju Rakovec. Znakovi ograničenja brzine postavljeni su u ulici Ljuba voda i naselju Rakovec, a oznake naselja i ulica - Kalnik, Ljubelj Kalnički, Ivanovo polje, Javorni vrh, Ulica braće Radića, Gospodarska ulica i Ljubeški trg. Također, postavljeni su turistički znakovi Groblje u Kapeli Kalničkoj, obavijesna tabla Protupožarni centar. Postavljena su i prometna ogledala radi sigurnosti kretanja u prometu i to na izlazu Bednjanske ulice, te u ulici Javorni vrh na spoju izlaza ceste Peskovec.

Iz Općine apeliraju mještane da se pridržavaju prometnih propisa i pravila, te poštuju prometne znakove, a osobito znakove ograničenja brzine

Općina Ljubešćica za ovu investiciju izdvojila je 25.000 kuna, a za sigurnost svih sudionika u prometu Općina će i u narednom razdoblju nastaviti pratiti stanje na području naselja, te provoditi zahtjeve mjesnih odbora s naglaskom na prometnice u blizini škole i vrtića.