Lepoglavčanima izdano više od stotinu propusnica za kretanje Foto: VV arhiva / ilustracija

Lepoglavčanima izdano više od stotinu propusnica za kretanje

Varaždinske vijesti | 26.3.2020. u 18:05h | Objavljeno u Našim krajem

Od početka provođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave izdaje „Propusnice“ za svoje građane. U protekla 36 sata, na službeni telefon Stožera, 770 428 upućeno je 453 poziva i 130 e-mailova na službenu adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Izdane su 103 propusnice.

- Telefoni nam rade od jutra i obrađujemo zahtjeve jedan po jedan. Jedan je tim angažiran na e-mail sustavu, a drugi zaprima pozive i komunicira s građanima. Molim građane za suradnju i odgovornost da ne preopterećuju linije za komunikacije i drže se jasnih uputa kako do "Propusnica" i pod kojim uvjetima. Znamo da su vam propusnice važne i hitne, zato ovih dana radimo isključivo na tome, ali ako se ne pridržavate uputa koje je dao nacionalni stožer, nepotrebno gubimo vrijeme na pojašnjavanja i objašnjavanja – kazao je načelnik lepoglavskog Stožera Hrvoje Kovač.

Podsjećamo, prema Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave izdaje propusnice isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Zbog toga, a prema naputku policije koja provjerava propusnice, ista se ne može izdati u druge svrhe.

- Odlasci u 'šoping' u susjedni grad, posjete vinogradima, servisi automobila, nabavka i prijevoz životinja, kao i odlasci dečku ili curi nisu vitalni obiteljski razlog – napominje Kovač i dodaje kako će ove mjere potrajati sve dotle dok se kao pojedinci ne počnemo ponašati odgovorno prema sebi i drugima te time doprinesemo smanjenju broja zaraženih.