Lepoglavčani po iskustva o radu socijalne samoposluge u Koprivnici

vv | 22.7.2018. u 06:54h | Objavljeno u Našim krajem

Na inicijativu članova Savjeta za socijalnu politiku Grada Lepoglave, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec, Robert Čusek i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Jasminka Ruhek, sudjelovali su u radnom posjetu Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica i tamošnjoj Socijalnoj samoposluzi za čije se otvaranje pokazao interes i u lepoglavskom kraju.

O radu socijalne samoposluge, kao i socijalnim programima Grada Koprivnice, govorili su ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

- Kako cilj rada gradskog Savjeta za socijalnu politiku jest i razvoj novih inovativnih socijalnih usluga za dobrobit najugroženijih građana lokalne zajednice, željeli smo se na licu mjesta upoznati s radom Socijalne samoposluge koprivničkog Crvenog križa i mogućnostima kako isto to pokrenuti u našem kraju. To je bio i jedan od zaključaka nedavnog sastanka Savjeta za socijalnu politiku pa smo aktivno krenuli u realizaciju dogovorenih aktivnosti – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Na otvaranje socijalne samoposluge osvrnula se i ravnateljica GDCK Ivanec, naglasivši kako bi takva aktivnost uvelike pomogla usluge i djelovanje našeg Gradskog društva Crvenog križa.

- GDCK Ivanec tijekom godine podijeli znatnu količinu prehrambeno-higijenskih paketa, te tim podjelama obuhvati više od 500-tinjak socijalno-ugroženih osoba lokalnih zajednica na području djelovanja GDCK Ivanec (Grad Ivanec, Grada Lepoglava, te općine: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec), slijedom čega je logičan nastavak razvoja Socijalnog programa GDCK Ivanec osnivanje i početak rada Socijalne samoposluge. Na taj bismo način postigli znatno bolju koordinaciju u pružanju pomoći socijalno-ugroženom stanovništvu lokalnih zajednica koje pokrivamo, kako se iste socijalne usluge ne bi duplicirale, te kako bi pomoć primala oni kojima je ista i najpotrebnija – zaključuje ravnateljica Ruhek.

Idući korak je predstavljanje inicijative osnivanja Socijalne samoposluge svim gradonačelnicima i načelnicima na području djelovanja GDCK Ivanec te analiza mogućih rješenja za najoptimalnije iskorištavanje rada socijalne samoposluge prema građanima.