Lepoglava: Velika gradska ulaganja u razvoj vatrogastva i dalje traju Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Velika gradska ulaganja u razvoj vatrogastva i dalje traju

Varaždinske vijesti | 12.11.2020. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nabavka tri nova vatrogasna vozila, početak realizacije projekta izgradnje društveno-vatrogasnog doma u Kamenici te završeni postupci pribavljanja sve potrebne dokumentacije za projekte izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi i energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici najznačajnija su ovogodišnja višemilijunska ulaganja Grada Lepoglave u vatrogastvo na gradskom području.

Kako ističu iz Grada Lepoglave, navedena ulaganja popraćena su i kontinuiranim gradskim ulaganjima u razvoj vatrogastva zahvaljujući kojima je postignuta visoka razina opremljenosti vatrogasnih snaga koje djeluju na području Grada Lepoglave. Početkom godine za potrebe centralnog gradskog vatrogasnog društva, a riječ je o Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lepoglava, nabavljeno je novo navalno vatrogasno vozilo za čiju je nabavku Grad Lepoglava osigurao oko 2.4 milijun kuna.

Nedavno je navalnim vatrogasnim vozilom opremljeno i Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica. Riječ je o opremljenom navalnom vozilu vrijednom pola milijuna kuna koje su osigurali Grad Lepoglava (350.000 kuna) i tvrtka WE-KR d.o.o. iz Višnjice (150.000 kuna). Vozni park Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica osnažen je nabavkom oko 300.000 kuna vrijednog kombi vozila. Pored toga, ovih je dana u Kamenici započela prva faza projekta izgradnje društveno-vatrogasnog doma u okviru koje se, na mjestu gdje će biti izgrađen novi dom, ruši postojeći stari i derutni objekt nekadašnje škole.

Sve je spremno i za početak realizacije projekata izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi te projekta energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici. Pripremljena je sva potrebna dokumentacija te se čeka otvaranje natječaja na koje će ovi projekti biti prijavljeni.

- Kad govorim u udrugama koje djeluju na gradskom području, meni kao gradonačelniku vatrogastvo je na prvom mjestu. Riječ o segmentu civilnog društva koji brine o sigurnosti građana i njihove imovine te je angažiran i na brojnim drugim aktivnostima od važnosti za naš grad. Za to im je potrebna oprema u koju Grad Lepoglava posljednjih godina uvelike ulaže. Samo ove godine nabavili smo tri vatrogasna vozila ukupne vrijednosti oko 3.2 milijuna kuna. Provodimo program razvoja i ulaganja u vatrogastvo koji podrazumijeva investicije u izgradnju vatrogasne infrastrukture odnosno domova. Vrijednost tih investicija je oko 15 milijuna kuna i planiramo ih realizirati u predstojećih nekoliko godina ulažući vlastita sredstva i sredstva iz fondova Europske unije – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

lepoglava_vatrogastvo_u_gradu_lepoglavi_03.jpg

lepoglava_vatrogastvo_u_gradu_lepoglavi_07.jpg

lepoglava_vatrogastvo_u_gradu_lepoglavi_09.jpg

lepoglava_vatrogastvo_u_gradu_lepoglavi_10.jpg

lepoglava_vatrogastvo_u_gradu_lepoglavi_11.jpg

lepoglava_vatrogastvo_u_gradu_lepoglavi_13.jpg

lepoglava_vatrogastvo_u_gradu_lepoglavi_14.jpg

lepoglava_vatrogastvo_u_gradu_lepoglavi_16.jpg