Lepoglava: Uskoro radovi na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.6.2019. u 20:06h | Objavljeno u Našim krajem

Uskoro bi trebali započeti radovi na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave u Lepoglavi. Naime, 4. lipnja potpisan je ugovor o izvođenju navedenih radova koji su putem provedenog natječaja dodijeljeni tvrtki Funda d.o.o. iz Zaprešića.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.007.859,76 kuna s PDV-om, a njima se planira obnoviti vanjska ovojnica zgrade, izvršiti hidroizolacija podruma, zamijeniti dotrajali dijelovi krova, postojeći sustav za grijanje vode zamijeniti novim te izgraditi rampa za lakši pristup zgradi osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

- Ovo je još jedan projekt kojim u Gradu Lepoglavi nastavljamo s povećanjem energetske učinkovitosti koristeći potpore koje ostvarujemo na natječajima raspisanima od strane resornih ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti. Naglasio bih da smo iskoristili sve te natječaje ostvarivši pri tom potpore za brojne gradske projekte iz domene povećanja energetske učinkovitosti – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je ispred Grada Lepoglave potpisao ugovor temeljem kojeg će energetski biti obnovljena 80-ak godina stara zgrada gradske uprave. Istaknuo je pri tom da vjeruje da će tvrtka Funda d.o.o., s obzirom na njene reference, radove izvršiti kvalitetno i u roku, a rok za završetak radova je devet mjeseci od dana uvođenja uposao.

Podsjećamo, Gradu Lepoglavi je kroz natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora" odobreno sufinanciranje projekta energetske obnove zgrade gradske uprave u iznosu od 606.416,70 kuna.

Označeno u