Lepoglava: Uručene potvrde polaznicima tečaja vezanog za osnovne mjere održavanja života

Varaždinske vijesti | 28.6.2020. u 18:59h | Objavljeno u Našim krajem

Polaznicima tečaja "Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora", održanog u svibnju u Lepoglavi, uručene su potvrde o njegovu uspješnom završetku.

U nazočnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljanca i glavnog tehničar Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, ujedno i voditelja tečaja, Zorana Žeželja, polaznicima je potvrde uručio gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Ovaj tečaj plod je suradnje Grada Lepoglave i Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je ovih dana potvrđena i sudjelovanjem Grada u nabavci reanimacijske torbe s EKG uređajem za potrebne hitne medicinske službe u Ivancu, a koja svojim djelovanjem pokriva i područje Grada Lepoglave. Uz nabavku opreme, Grad Lepoglava ulaže u osposobljavanje građana u pružanju hitne medicinske pomoći dajući tako doprinos povećanju zdravstvene zaštite građana – istaknuo je gradonačelnik Škvarić izražavajući nadu da polaznici tečaja neće imati razloga upotrijebiti automatski vanjski defibrilator kojeg je Grad Lepoglava postavio na vansjki zid Doma kulture u Lepoglavi.

Uz upućene čestitke polaznicima tečaja, ravnatelj Zavoda Smoljanec pohvalio je suradnju Zavoda i Grada Lepoglave.

- Drago mi je da je Grad Lepoglava prepoznao potrebu za educiranjem građana o načinu upotrebe AVD-a i da je u suradnji sa Zavodom organizirao ovu edukaciju koja vjerujem neće biti posljednja takva edukacija organizirana u Gradu Lepoglavi – rekao je Smoljanec istaknuvši da je hitna medicinska služba u Varaždinskoj županiji među prve tri najbolje u Hrvatskoj.

Galerija slika