LEPOGLAVA Sveti Nikola pripremio pregršt poklona, ali ništa od priredbe zbog korone Foto: Ilustracija/Arhiva VV

LEPOGLAVA Sveti Nikola pripremio pregršt poklona, ali ništa od priredbe zbog korone

VV | 2.12.2021. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Grad Lepoglava ove godine neće organizirati priredbu uz blagdan sv. Nikole, ali će ipak darivati djecu.

- Svim učenicima osnovnih škola s područja grada Lepoglave odobren je prigodni novčani dar u iznosu od 20 kuna po djetetu za nabavku slatkih paketa - kažu u Gradu Lepoglavi.

Osigurani su darovi za ukupno 532 djece iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava, OŠ Ivana Rangera Kamenica te OŠ Izidora Poljaka Višnjica u u vrijednosti od 10.640 kuna te 245 poklon paketa za mališane iz Dječjeg vrtića Lepoglava, područnog odjeljenja u Višnjici te Dječjeg vrtića Runolist iz Žarovnice.

Dječji vrtići će te pakete uručiti djeci na prigodnim priredbama povodom blagdana sv. Nikole koje organiziraju unutar svojih ustanova.

Također, djeci s područja Lepoglave starosti do 12 godina čiji roditelji su nezaposleni, a podnijeli su zahtjev Gradu Lepoglava za dodjelu poklon paketa njihovoj djeci, dobit će poklon paket u vrijednosti od 200 kuna, a poklon pakete u istom iznosu dobit će i djeca starosti do 12 godina čiji su roditelji ostvarili pravo na zajamčenu minimalnu naknadu prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Ivanec .

Poklon pakete u vrijednosti od 200 kuna dobit će i djeca starosti do 12 godina s područja Lepoglave koja se nalaze u udomiteljskim obiteljima i djeca s posebnim potrebama prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Ivanec.

- Roditelji će poklon pakete moći preuzeti u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave od 6. prosinca - poručuju iz Grada Lepoglave.

Označeno u