LEPOGLAVA Socijalna samoposluga kao pomoć građanima u potrebi

Varaždinske vijesti | 3.4.2022. u 08:57h | Objavljeno u Našim krajem

Sklapanjem ugovora između Grada Lepoglave i Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, o zakupu poslovnog prostora, napravljen je korak bliže otvaranju socijalne samoposluge u Lepoglavi.

Naime, Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Jasminka Ruhek potpisali su ugovor kojim se u zakup Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec od strane Grada Lepoglave daje, i to bez naknade, poslovni prostor u nekadašnjoj zgradi stare ambulante na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta u kojem će biti otvorena socijalna samoposluga u Lepoglavi.

- Kontinuirano vodeći brigu o našim građanima kojima je zbog njihove loše socijalno-ekonomske situacije potrebna pomoć zajednice, nastavljamo s provođenjem gradskih socijalnih programa i pružanjem pomoći kroz aktivnosti koje doprinose ublažavanju posljedica situacije u kojoj se nalaze. Jedna od tih aktivnosti je i otvaranje socijalne samoposluge koja će omogućiti lakšu i učinkovitiju distribuciju pomoći građanima u potrebi. Na žalost, zbog globalnih kretanja i svega što se događa, posebice u svjetlu posljednjih poskupljenja, životni troškovi postaju sve veći što će građanima koji se već nalaze u lošoj socijalno-ekonomskoj situaciji dodatno otežati život. Zbog toga im je pomoć zajednice itekako potrebna., poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom potpisivanja ugovora.

Potpisivanjem navedenog ugovora nastavljena je dobra suradnja Grada Lepoglave i Gradskog društva Crvenog križa Ivanec što je ovom prigodom istaknula njegova ravnateljica Jasminka Ruhek.