Lepoglava: Škvarić s organizatorima manifestacija razgovarao o financiranju Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Škvarić s organizatorima manifestacija razgovarao o financiranju

I.D./Varaždinske vijesti | 28.10.2016. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Pripremajući prijedlog gradskog proračuna za 2017. godinu, gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić inicirao je sastanak s predstavnicima organizatora većih manifestacija koje se tijekom godine, uz gradsku financijsku potporu, održavaju na području grada Lepoglave.

Riječ je o Festivalu čipke, Lepoglavskim danima, Jailhouse festivalu, Danima sporta, zabave i kulture u Višnjici te ostalim manifestacijama koje bi trebale ući u kalendar događanja na području grada Lepoglave za 2017. godinu, a organiziraju se uz gradsku financijsku potporu.

Namjera je sastanka, kojem su uz gradonačelnika nazočili predstavnici TKIC-a, Turističke zajednice grada Lepoglave, Udruge Ekomuzej Lepoglava, Nezavisne udruge mladih i Udruge za sport i rekreaciju Višnjica, razmijeniti informacije i uskladiti proračun s potrebama organizatora, ali i realnim mogućnostima financiranja u okviru budućeg gradskog proračuna.

- Nastojat ćemo, unatoč činjenici smanjenja proračunskih prihoda izazvanog zakonskim promjenama, zadržati razinu financiranja manifestacija na nivou iz prijašnje godine. S obzirom na to da se većina manifestacija održava zahvaljujući financijskoj potpori Grada, ne želimo smanjenjem potpore ili prestankom financiranja dovesti u pitanje njihovo održavanje. Naime, u Gradu nam je, uz komunalni i gospodarski, izuzetno važan i razvoj društvenog segmenta u koji spadaju navedene manifestacije koje ujedno pridonose i razvoju turizma pa time i gospodarstva na gradskom području – istaknuo je Škvarić.

Na sastanku je i za iduću godinu, od strane organizatora, najavljeno održavanje većih manifestacija, ali i niza manjih zanimljivih događanja. Kako bi se moglo osigurati njihovo financiranje kroz gradski proračun, ali i izbjegli slučajevi preklapanja datuma održavanja, dogovoreno je da se što hitnije izradi kalendar događanja za 2017. godinu. S tom namjerom, organizacijama civilnog društva i ostalim organizatorima bit će upućen poziv da što prije dostave podatke o manifestacijama, odnosno događanjima koje planiraju organizirati i terminima njihova održavanja. Također je dogovoreno da se kod organizacija manifestacija i ostalih događanja maksimalno koriste vlastiti resursi te da se ostvari suradnja organizacija civilnog društva i gradskih ustanova i tvrtki kako bi se smanjili troškovi organizacije.