Grad Lepoglava i Međimursko veleučilište u Čakovcu potpisali sporazum o suradnji Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava i Međimursko veleučilište u Čakovcu potpisali sporazum o suradnji

Grad Lepoglava/vv | 14.6.2023. u 21:00h | Objavljeno u Našim krajem

Suradnja će podrazumijevati uključivanje u nacionalne, odnosno međunarodne stručne i znanstveno-istraživačke programe, kao i suradnju u području obrazovanja odraslih

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić u ime Grada potpisao je s Međimurskim Veleučilištem u Čakovcu sporazum o suradnji na znanstvenom, nastavnom i stručnom području.

Kako je rekao dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan, riječ je o suradnji koja će podrazumijevati uključivanje u nacionalne, odnosno međunarodne stručne i znanstveno-istraživačke programe, kao i suradnju u području obrazovanja odraslih.

large_mev_potpisivanje_sporazuma_1_002.jpg

Potpisnici sporazuma među kojima su uz Grad Lepoglavu i Varaždinska županija te Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, zajednički bi radili i na unapređenju studentskog standarda, pa sve do organizacije znanstvenih i stručnih skupova, seminara i radionica.

Gradonačelnik Škvarić tom je prilikom istaknuo kako Lepoglava, koja je zahvaljujući pavlinima nekad bila kulturno i prosvjetno središte te je upravo ovdje još davne 1656. godine započelo s radom prvo sveučilište u Hrvatskoj, danas ima sve veći broj studenata te je želja da taj broj bude još i veći.

- Podupiremo svaki oblik suradnje koji znači daljnje unapređenje obrazovanja na ovom području i daljnji razvoj gospodarstva. Ovaj sporazum svakako je iskorak u tom smjeru – zaključio je gradonačelnik Škvarić najavivši daljnje aktivnosti i ulaganja u projekte i programe obrazovanja u Gradu Lepoglavi.