LEPOGLAVA Povodom Dana mrtvih odana počast svim preminulim građanima

Varaždinske vijesti | 30.10.2021. u 12:11h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom blagdana Svih Svetih u Gradu Lepoglavi je odana počast preminulim građanima. Posebna počast odana je poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora u 2. svjetskom ratu.

Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave položili su vijence i upalili svijeće na Spomen groblju u Lepoglavi.

Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici.

U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi, uz zvuke mirozova i molitvu koju je predvodio vlč. Nenad Piskač, položen vijenac i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglave.

Svijeće su tom prigodom upalili članovi izaslanstva Grada Lepoglave predvođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga i gradskih mjesnih odbora.

Vijenci su istovremeno položeni i svijeće upaljene kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenici i Višnjici.

Uz predstavnike Grada Lepoglave to su učinili i članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga. Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i na njihovim posljednjim počivalištima.

Gradonačelnik Škvarić ovom je prigodom poručio da su ovo dani kada se prisjećamo svih preminulih sugrađana, a posebice onih koji su žrtvujući svoje živote doprinijeli stvaranju Hrvatske i boljeg sutra za sve buduće generacije.