Lepoglava: Podijeljene novčane potpore obiteljima s novorođenom djecom Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Podijeljene novčane potpore obiteljima s novorođenom djecom

Varaždinske vijesti | 19.4.2019. u 16:43h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava je u gradskoj vijećnici u Lepoglavi uoči Uskrsa organizirao prijem za roditelje novorođene djece na kojem su im uručene jednokratne gradske novčane potpore. Riječ je o potporama koje Grad Lepoglava unatrag desetak godina dodjeljuje obiteljima s novorođenom djecom.

Radosnim su roditeljima potpore ispred Grada Lepoglave uručili gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač. Primilo ih je 13 obitelji koje su u protekla četiri mjeseca dobile prinove. Rođeno je u tom periodu šest djevojčica i sedam dječaka.

- Upravo su naši najmlađi sugrađani razlog zbog kojeg na gradskom području provodimo brojne projekte usmjerene povećanju životnog standarda u našem gradu. U nadolazećem razdoblju znatno ćemo povećati pedagoški standard i to izgradnjom čak dva vrtića. Naime, krećemo u izgradnju dječjeg vrtića u Višnjici za koji smo ovih dana dobili građevinsku dozvolu. Slijedi odabir izvođača radova, a ubrzo nakon toga i radovi koji će, vjerujem, biti završeni do jeseni ove godine. Krećemo i u adaptaciju i uređenje dječjeg vrtića u Lepoglavi. Odabran je izvođač tako da će se krenuti s radovima koji bi trebali biti završeni iduće godine. Za navedene smo projekte izdvojili više od polovice našeg proračuna, oko 15 milijuna kuna. Želimo osigurati uvjete koji će omogućiti da sva djeca na gradskom području pohađaju dječji vrtić – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić dodavši da je ove godine za polaznike vrtića osigurana i logopedska skrb.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač podsjetio je na činjenicu da je Grad Lepoglava grad prijatelj djece te da brigom za djecu i provođenjem aktivnosti usmjernih zadovoljavanju potreba djece potvrđuje dodijeljen mu status. Poručio je okupljenim roditeljima da Grad želi dodatno proširiti krug tih aktivnosti te ih pozvao da sugeriraju što bi se još moglo učiniti kako bi djeca koja žive u Gradu Lepoglavi imala najveći mogući životni standard.

Inače, iznos jednokratne novčane potpore novorođenima, koje su dodjeljuju u Gradu Lepoglavi, ovisi o tome o kojem se djetetu u obitelji radi. Za prvo rođeno dijete u obitelji potpora iznosi 1.500 kuna, za drugo 2.000 kuna, a za treće i svako sljedeće rođeno dijete 2.500 kuna. Ove je godine Grad Lepoglava za tu namjenu u proračunu osigurao 140.000 kuna.