LEPOGLAVA Na području Mjesnog odbora Očura započeli radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta

VV | 19.7.2022. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Grada Lepoglave počela je modernizacija nerazvrstanih cesta. Radovi su započeli na području Mjesnog odbora Očura gdje će biti modernizirana dionica nerazvrstane ceste u dužini od 231 metra. Riječ je o jednoj od ukupno devet dionica koje će u okviru Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave za 2021. biti modernizirane u ovoj godini. Ukupno će u okviru navedenog Programa biti modernizirano novih 1.329 metara cesta u vrijednosti od 1.489.136,25 kuna.

Modernizacija nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave većim se dijelom financira iz gradskog proračuna. Naime, modernizaciju svake od dionica Grad Lepoglava financira s 85% posto potrebnih sredstava dok zainteresirani građani osiguravaju preostalih 15%. Dio sredstava za vlastito učešće Grad Lepoglava osigurava i iz drugih izvora. Tako je nedavno, prijavom Programa na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini, kojeg je provelo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Grad Lepoglava ostvario potporu u visini od 120.000 kuna.

- Nastavljamo s modernizacijom nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave. Građanima olakšavamo pristup do njihovih parcela, a ujedno dostupnima činimo nova gradska područja i potencijale koje ta područja imaju. Također, zahvaljujući planiranju i pripremi projekata, nastavljamo s osiguravanjem sredstava iz drugih izvora što nam osigurava da tako ušteđena proračunska sredstva iskoristimo za realizaciju drugih razvojnih projekata i programa., istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Mjesnog odbora Očura Zlatkom Petrinjakom obišao započete radove.

Inače, u okviru Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave za 2021. bit će modernizirane i nerazvrstane ceste: Zalužje – Hercegi (90 m); Kameničko Podgorje – Jureni (45 m); NC 2-095 (43 m); Bednjica – Dukarići – Općina Bednja (40 m); Kameni vrh (365 m); Bednjica – Dukarići II (40 m); ); Ulica Ivana Mažuranića, odvojak I (45 m) i Gornja Višnjica – Kodenjaki (430 m).

ocura_radovi_03.jpg

ocura_radovi_02.jpg