Lepoglava: Na Gradskom vijeću rasprava o naknadama za djecu, plaćama službenika, gradskim priznanjima...

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.11.2021. u 13:03h | Objavljeno u Našim krajem
LS METAL

Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je 19. studenog 4. sjednicu. Zbog trenutne epidemiološke situacije sjednica je održana elektroničkim putem. Članovi vijeća o predloženim su točkama dnevnog reda glasali putem elektroničke pošte. Na isti su način postavili i vijećnička pitanja na koja će odgovore dobiti naknadno u pismenom obliku.

Na sjednici je su prihvaćena mjerila sufinanciranja smještaja djece u dječje vrtiće i sufinanciranje djelatnosti čuvanja, brige i skrbi o djeci predškolske dobi koju obavljaju obrti za 2022. godinu. Njima je utvrđeno da će ekonomska cijena redovnog primarnog 10-satnog programa u Dječjem vrtiću Lepoglava za 2022. godinu iznositi 1.300 kuna pri čemu će se sudjelovanje roditelja, korisnika usluga, utvrditi prema njihovim materijalnim mogućnostima te će se, ovisno o mogućnostima, mjesečna participacija za jedno dijete kretati u iznosu od 428 do 650 kuna.

Mjerilima su utvrđene i olakšice prema kojima će za drugo dijete u redovitom programu plaćati upola manji iznos sudjelovanja u cijeni programa, a za treće i svako sljedeće dijete u redovitom programu roditelji će u cijelosti biti oslobođeni plaćanja. Upola manja cijena od iznosa redovitog programa plaćat će se za dijete sa smetnjama u razvoju, za dijete roditelja invalida Domovinskog rata i za dijete samohranog roditelja.

Mjerilima je utvrđeno da se za sufinanciranje pohađanja redovitog programa u dječjim vrtićima kojima osnivač nije Grad Lepoglava može odobriti sufinanciranje, ovisno o materijalnim mogućnostima roditelja, u visini od 710 do 932 kune.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Lepoglave kojom su utvrđeni iznosi jednokratne gradske novčane potpore za novorođeno dijete. Tako će se ubuduće za prvo dijete u obitelji isplaćivati jednokratna novčana potpora u visini od 1.500 kuna, za drugo dijete 2.000 kuna, za treće 2.500 kuna, za blizance 7.000 kuna, a za trojke, i više djece, 10.000 kuna.

Većinom glasova prihvaćena je Odluka o dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave kojom su utvrđeni koeficijenti za radna mjesta višeg stručnog suradnika (1.49) i administrativnog referenta (1.21). Temeljem prijedlog Povjerenstva nadležnog za razmatranje ponuda u postupku provedbe natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Lepoglave, Gradsko vijeće donijelo je odluku o prodaji tri čestice u Poduzetničkoj zoni Lepoglava tvrtki Ediltec.

Na sjednici je donesena i odluka o odbijanju ponudu tvrtke Hidro-mont koja, po mišljenju Povjerenstva, nije dokazala da će na navedenim česticama obavljati proizvodnu djelatnost.

Grad Lepoglava će i ove godine, povodom obilježavanja Dana grada, zaslužnima dodijeliti gradska priznanja. Temeljem prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja i odlukom Gradskog vijeća dobiti će ih Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica, Nada Kuća i Milan Boršćak za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu, obrt Maček transporti za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju i vlč. Dragutin Joč, posthumno, za životno djelo.

Gradsko vijeće na sjednici je donijelo odluku da se radi daljnjeg razvoja prijateljskih veza prihvaća uspostavljanje suradnje između Grada Lepoglave i Grada Kiskunhalasa u Mađarskoj te potpisivanje i izdavanje Povelje o bratimljenju.

Na sjednici je donesena odluka kojom se, u skladu s relevantnim zakonskim propisima, otpisuju dospjela nenaplativa potraživanja Grada Lepoglave koja se nisu naplatila do 31.10.2021. godine. Riječ je o ukupno 133.177 kuna potraživanja koja se odnose na davanja s osnove komunalne naknade i naknade za uređenje voda, sufinanciranja modernizacije (asfaltiranja) nerazvrstanih cesta i obvezu povrata primljene stipendije.

Vijećnici su na sjednici donijeli Plan djelovanja Grada Lepoglave u području prirodnih nepogoda za 2022. godinu, a na znanje im je dano Rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Dječjeg vrtića Lepoglava. Grad Lepoglava, kao osnivač, u Upravno je vijeće imenovao Marinu Sambol, Ivana Loparića i Nikolinu Vrtar.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci