LEPOGLAVA Grad sufinancira umjetno osjemenjivanje krava i krmača Foto: Ilustracija/Grad Lepoglava

LEPOGLAVA Grad sufinancira umjetno osjemenjivanje krava i krmača

VV | 11.3.2021. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavljajući s ulaganjima u razvoj poljoprivredne proizvodnje na gradskom području, Grad Lepoglava je s Veterinarskom stanicom Ivanec potpisao Ugovor o sufinanciranju umjetnog osjemenjivanja krava i krmača.

Nastavak je to programa koji se 10-ak godina uspješno provodi na području Grada Lepoglave i za koji je Grad Lepoglava u tom razdoblju izdvojio nešto više od 640.000 kuna.

Ugovorom koji su 9. ožujka potpisali gradonačelnik Marijan Škvarić i direktor Veterinarske staniceIvanec Zorislav Rodek definirano je da će Grad Lepoglava obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s 216 kuna (bez PDV-a) sufinancirati postupak umjetnog osjemenjivanja po grlu goveda te sa 184 kuna (bez PDV-a) postupak umjetnog osjemenjivanja po grlu krmače.

- Umjetno osjemenjivanje krava i krmača jedna je od mjera za razvoj poljoprivredne proizvodnje napodručju Grada Lepoglave i provodi se u okviru Programa potpora u poljoprivredi Grada Lepoglaveza razdoblje od 2021. do 2024. godine. Tim programom nastavljamo sa značajnim višegodišnjim gradskim ulaganjima u razvoj poljoprivredne proizvodnje čiji je potencijal velik s obzirom na to da Grad Lepoglava velikim svojim dijelom spada u ruralno područje. Naime, od 16 gradskih naselja 12ih se nalazi na brdsko-planinskom području na kojem se tamošnje stanovništvo u velikom broju bavi poljoprivredom. Vjerujemo da ćemo mjerama koje provodimo, a u koje spada sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krava i krmača, potaknuti što više naših građana da se bave odnosno ne odustanu od bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, točnije proizvodnjom domaće hrane. Koliko je ta proizvodnja važna pokazalo se i u ovom vremenu krize izazvane pojavom koronavirusa – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci