Lepoglava: 240.000 kuna potpore za poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: 240.000 kuna potpore za poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture

Varaždinske vijesti | 17.5.2022. u 17:14h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Gradu Lepoglavi 240.000 kuna potpore za projekt rekonstrukcije nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina.

Riječ je o potpori koju je Grad Lepoglava ostvario prijavom navedenog projekta na Program podrške brdsko-planinskim područjima kojeg je Ministarstva, krajem siječnja ove godine, raspisalo s ciljem pružanja potpore za poboljšanje i dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja.

- Nastavljamo s uređenjem i razvojem komunalne infrastrukture na gradskom području. Pri tom, kao u ovom slučaju, osiguravamo sredstva iz drugih izvora što nam omogućava da naša izvorna proračunska sredstva koristimo za realizaciju drugih projekata i programa koje, također, provodimo s ciljem podizanje komunalnog standarda na području Grada Lepoglave - poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ostvarena potpora koristit će se za uređenje dotrajalog sjevernog djela nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina u duljini nešto većoj od 300 metara. Projektom će se modernizirati nogostup, uredit će se oborinska odvodnja, zamijeniti rubnjaci, a sve u cilju povećanja sigurnosti pješaka.

lepoglava_uredjen_nogostup_ulica_hrv_pavlina_17052022_1.jpg

lepoglava_uredjen_nogostup_ulica_hrv_pavlina_17052022_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci