Kvalitetniji suživot s prirodom: Osnovnoškolci iz Vrbna u još jednom vrijednom projektu

Varaždinske vijesti | 9.4.2022. u 08:01h | Objavljeno u Našim krajem

Ove školske godine Područna škola Josipa Jedvaja Vrbno uključila se u vrijedan projekt. Riječ je o projektu vezanom uz ekologiju i održivi razvoj koji se provodi u sklopu Građanskog odgoja i obrazovanja, a Područna škola Vrbno realizira ga u suradnji s Varaždinskom županijom.

S obzirom da učenici uče o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju projekt je itekako značajan. Osnovnoškolci tako sudjeluju u nekoliko izvannastavnih aktivnosti; jedna grupa izrađuje povišene gredice na kojima će uzgajati začinsko bilje, a napravit će i hotel za kukce, druga grupa obrađivat će vrt u blizini škole gdje će saditi i sijati autohtone vrste cvijeća i povrća, dok će treća grupa obrađivati školski voćnjak.

- Budući da je ograda na školskome vrtu dotrajala, bilo je potrebno zamijeniti ju drugom. Uz veliki angažman učitelja, učenika, roditelja i tehničkog osoblja škole nastao je tradicijski plot od šibe, karakterističan za ove krajeve - opisuju iz Područne škole Vrbno.

Krajem travnja posjetit će ih i članovi varaždinske Udruge Gredica koja se bavi promicanjem održivog načina života, pa će njihovi savjeti i prigodno predavanje biti od velike koristi kako učenicima tako i profesorima.

- Učenici i učitelji uživaju u radovima na svježem zraku, u prirodi. Nadamo se da ćemo ovime napraviti barem mali, ali značajan korak prema kvalitetnijem suživotu s prirodom - zaključili su iz škole.

Čestitavši učenicima i nastavnicima na uspješnom provođenju ovog vrijednog projekta načelnik Općine Bednja Damir Poljak istaknuo je važnost očuvanja okoliša i brige o prirodi.

- Drago mi je da se sve osnovne škole na našem području sve više uključuju u razne projekte i izvannastavne aktivnosti te da ih i više nego uspješno provode. Time se našim učenicima, uz osnovno obrazovanje, daju temelji i uči ih se o nekim od najvažnijih stvari za njihov budući život, očuvanju prirode, zdravom načinu života, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena i brizi za okoliš - poručio je načelnik Poljak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci