Ove subote 17. humanitarna Bažulijada Lions kluba Varaždin Foto: Lions klub Varaždin / arhiva

Ove subote 17. humanitarna Bažulijada Lions kluba Varaždin

Varaždinske vijesti | 18.10.2019. u 13:04h | Objavljeno u Društvo

Lions klub Varaždin ove subote, 19. listopada, organizira 17. tradicionalnu humanitarnu akciju pod nazivom "Bažulijada", koja će se održati na terasi hotela "Varaždin" s početkom u 10 sati.

Riječ je o natjecanju u kojem će se ekipe nadmetati u pripremanju starog pučkog jela varaždinskog kraja – variva od graha, koji se često u varaždinskom kajkavskom narječju naziva "bažulom". Natjecanje ima humanitarni karakter, a cilj mu je prikupljanje sredstava za humanitarne aktivnosti Lions kluba Varaždin.

Jela koje će pripremiti ekipe poslužit će se nakon natjecanja na domjenku sponzora, natjecatelja i članova Lions klubova. Tri najbolja bažula po ocjeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena "kuhačama" koje će oslikati eminentni varaždinski umjetnici. Birat će se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino i najbolji slogan za bažul, a proglasit će se i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam. Sve će to biti popraćeno muzikom domaćih varaždinskih tamburaša, što garantira dobar provod - poručuju organizatori Bažulijade.