"Kretanjem do zdravlja" ove nedjelje na Ivančici, na vrhu fešta uz Faringaše

Grad Ivanec/vv | 19.8.2023. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na vrhu se možete okušati u kuglanju na visećoj kuglani, bacanju koluta, potezanju užeta...

Kako navode organizatori, vremenske prognoze za ovu nedjelju su sjajne pa su svi planinari i izletnici pozvani da se odazovu jubilarnoj 40. akciji HPD-a Ivančica "Kretanjem do zdravlja". Riječ je o prvorazrednoj rekreativnoj i planinarsko-turističkoj manifestaciji kojoj se pridružuju i brojni gostujući izletnici. Akciju podupiru Grad Ivanec, gradska Turistička zajednica i Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Uz HPD Ivančicu, u akciju se uključuju i DSR Ivanec te Društvo prijatelja narodnih običaja Maska.

Polazak je od prve kontrolne točke na Žganom vinu (od 7 do 9 sati) pa dalje preko Mrzljaka, Grobeka i Černih mlaka, sa zadnjom kontrolnom točkom na vrhu. Ako pak do "krova Zagorja" dođete i nekom drugom stazom te se prijavite na zadnjoj kontrolnoj točki, također ćete dobiti iskaznicu i bit ćete tretirani kao sudionici akcije.

A na vrhu se potom možete uključiti u sportsko-rekreativni program – kuglanju na visećoj kuglani, skoku s mjesta, bacanju koluta ili u potezanju užetom.

Očekuje vas lijep rekreativni dan uz ugodne temperature na vrhu najviše zagorske te odlična zabava uz Faringaše - dodaju.