KRETANJE-ZDRAVLJE Na vrhu Ivančice u nedjelju će biti posebno veselo Foto: Grad Ivanec

KRETANJE-ZDRAVLJE Na vrhu Ivančice u nedjelju će biti posebno veselo

Varaždinske vijesti | 29.7.2023. u 12:51h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog najave izrazito lošeg vremena za nedjelju, 30. srpnja, odgođena je 40. akcija "Kretanje - zdravlje". Iz Hrvatskog planinarskog društva Ivančica Ivanec najavljuju da će se najpoznatija planinarska manifestacija održati krajem kolovoza ili početkom rujna, a o točnom terminu će pravovremeno obavijestiti sve zainteresirane planinare i rekreativce.

----------------------------------

Najpoznatija i najdugovječnija ivanečka planinarska i sportsko-rekreativna manifestacija "Kretanje - zdravlje" ove se godine jubilarni, 40. put održava u nedjelju, 30. srpnja.

Akciju već tradicionalno, zadnju nedjelju u srpnju, organizira Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica Ivanec, u suradnji s Društvom za sportsku rekreaciju Ivanec te Društvom prijatelja narodnih običaja Maska.

Početak akcije je u 7:00 sati.

Prva kontrolna točka planinara i rekreativaca i ove je godine Žgano vino, a ostale kontrolne točke su Mrzljak, Grobek, Črne mlake te sam vrh Ivančice.

Na vrhu Ivančice ove će godine biti posebno veselo. Naime, za jubilarnu, 40. akciju svim sudionicima i planinarima zasvirat će Faringaši, održat će se i sportsko-rekreativno nadmetanje s nadopunjenim sadržajima pa će prijavljene ekipe snage moći odmjeriti u kuglanju na visećoj kuglani, skoku u dalj s mjesta, potezanju užeta te bacanju koluta.

Za ponajbolje ekipe osigurane su i prigodne nagrade, a najuspješnijoj ekipi tradicionalno pripada i prijelazni pehar.

Zaputite se u nedjelju na Ivančicu i uživajte u sportskom i glazbenom programu 40. akcije "Kretanje – zdravlje", čije jubilarno izdanje podupiru Grad Ivanec, Turistička zajednica Grada Ivanca i Poslovna zona Ivanec d.o.o.