Krešimir Horvat, novi predsjednik ludbreške Udruge vinogradara "Trsek“ Foto: Ilustracija

Krešimir Horvat, novi predsjednik ludbreške Udruge vinogradara "Trsek“

VV | 20.2.2021. u 10:05h | Objavljeno u Našim krajem

Krešimir Horvat novi je predsjednik Udruge vinograda "Trsek" u Ludbregu.

Na to je mjesto izabran nakon preranog odlaska dosadašnjeg predsjednika i uglednog vinara Branka Kežmana. Horvat je za novog predsjednika izabran jednoglasno. Dugogodišnji je član Udruge i vijećnik Županijske skupštine. .

Udruga vinogradara "Trsek“ objedinjuje i zastupa interese vinogradara i vinara ludbreške regije, a i šire. Cilj Udruge je okupljanje vinogradara, vinara, poduzetnika, te ostalih srodnih udruga, znanstvenih institucija u svrhu unapređenja proizvodnje i kvalitete proizvoda članova Udruge, kvalitete turističke ponude kao i sama njihova promidžba u tom kraju.

Međunarodna izložba mladih vina koje se odražava u Ludbregu najveća je izložba mladih vina u Hrvatskoj, a  prošle, 2020. godine, po prvi puta ocjene su dodjeljivali vrhunski enolozi i sommelijeri iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, među kojima i Siniša Lasan, višestruki hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac.  

- Zahvaljujem svim članovima Udruge na ukazanom povjerenju. Naš dosadašnji predsjednik, sada nažalost pokojni Branko Kežman, vodio je ovu Udrugu predano i s puno entuzijazma. Vođen smjernicama dosadašnjeg predsjednika i uz podršku svih članova i institucija vjerujem da će naša Udruga i vina ludbreškog vinogorja postati prepoznatljiva diljem Republike Hrvatske i šire. Vinogradarstvo je važan segment gospodarstva i poljoprivrede, a posebice turizma i gastronomije, a mi se imamo s čime ponositi  – rekao je Horvat koji je također istaknuo kako su na prošlogodišnjem prestižnom natjecanju Decanter u Londonu vina ludbreškog područja nagrađena s sedam medalja, a vjeruje da će se isto takav uspjeh nastaviti i dalje.