Krenule pripreme za adaptaciju stare škole u Salinovcu za rad udruga i mjesnog odbora Foto: Grad Ivanec

Krenule pripreme za adaptaciju stare škole u Salinovcu za rad udruga i mjesnog odbora

Varaždinske vijesti | 11.4.2021. u 08:07h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec krenuo je s pripremama za adaptaciju stare škole u Salinovcu.

Projekt je to čija se realizacija planira već više godina, a sve u cilju kako bi se ovaj objekt, koji je još u razmjerno dobrom građevinskom stanju, uredio za potrebe rada svih salinovečkih udruga.

- Grad će staru školu svakako prijaviti i na natječaj za energetsku obnovu (čije se raspisivanje čeka već dvije godine) te iz vanjskih izvora nastojati osigurati sredstva za građevinske radove i stolariju. Međutim, iz tih izvora Grad ne može dobiti sredstva za izgradnju novog krovišta (jer tavan objekta nije grijani prostor) pa stoga te troškove mora isfinancirati iz vlastitih sredstava - napominju iz Grada Ivanca.

Stoga će se ove godine ići u uklanjanje postojećeg i gradnju novog krova.

Također, s obzirom na to da je dio objekta u lošem stanju, a dodatno je stradao u potresu, srušit će se sjeverozapadni katni dio stare škole. U sklopu radova izvest će se i popratni radovi na premještanju postojećih instalacija, zamjeni stolarije i izvedbi novih gromobranskih instalacija, dok će se dio kotlovnice sa sjeveroistočne strane pretvoriti u natkrivenu nadstrešnicu.

Ukupna planirana vrijednost radova je milijun kuna. Grad ovih dana kreće s raspisivanjem postupka javne nabave, a sklapanje ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem očekuje se krajem ovog mjeseca.

stara_skola_salinovec_-_grad_ivanec_2.jpeg

stara_skola_salinovec_-_grad_ivanec_1.jpeg