Krenula sanacija nerazvrstanih cesta na području Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Krenula sanacija nerazvrstanih cesta na području Lepoglave

I.D./Varaždinske vijesti | 9.11.2015. u 16:05h | Objavljeno u Našim krajem

Prije dolaska zime u gradu Lepoglavi započeli su radovi na tekućem održavanju nerazvrstanih cesta.

Uglavnom je riječ o saniranju udarnih rupa na nerazvrstanim cestama na području svih gradskih mjesnih odbora, kako bi se ceste zaštitile od daljnjih oštećenja uslijed djelovanja zimskih vremenskih uvjeta te kako bi se građanima omogućilo njihovo nesmetano korištenje.

- Kao i svake godine prije zime pokrećemo program sanacije nerazvrstanih cesta na cijelom gradskom području. Činimo to dva puta godišnje - prije dolaska zime kao u ovom slučaju te nakon zime odnosno u proljeće kada saniramo oštećenja nastala uslijed djelovanja nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ovom "jesenskom" sanacijom pripremamo nerazvrstane ceste za zimu. Naravno, činimo to da bi građanima omogućili normalno i nesmetano prometovanje na cijelom gradskom području odnosno na više od 130 kilometara nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Prvi radovi sanacije odrađeni su u naseljima koji gravitiraju gradskom centru – Sestrancu, Gorici i Budimu. U ovoj je godini Grad Lepoglava za održavanje cesta i nogostupa u svim gradskim mjesnim odborima izdvojio pola milijuna kuna. Dio tih sredstava iskoristit će se za započete radove sanacije nerazvrstanih cesta. Radovi bi trebali biti okončani do 15. studenog nakon čega se kreće s pripremama za rad gradske zimske službe.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci