Kreće se u projektiranje zgrade Doma zdravlja i ljekarne u Ljubešćici

vv | 18.7.2024. u 15:53h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić danas je najavio kako kreće izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt "Dom zdravlja i ljekarna u Ljubešćici", a tom je prilikom danas i potpisan ugovor između Ljekarne Varaždinske županije i tvrtke Kögl & Plavec.

Naime, prije dvije godine Općina Ljubešćica dobila je od Varaždinske županije i škole zemljište gdje je predviđen poslovno-stambeni sportski kompleks i izgradnja tri zgrade. Upravo je jedna od tih zgrada i Dom zdravlja i ljekarna, a za navedeni projekt građevinska dozvola očekuje se krajem godine.

- U prizemlju će biti ordinacije obiteljske medicine, specijalistička ordinacija i ambulanta dentalne medicine s laboratorijem i prostor ljekarne. Na pravom katu planiramo veliku dvoranu u kojoj će se održavati edukacije i sve što će nam biti potrebno - najavio je Horvatić.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak tom je prilikom između ostalog rekao kako se Općina Ljubešćica razvija u smjeru jednog lijepog ugodnog urbanog mjesta.

- Načelnik je naglasio da na području Općine nikad nije bilo toliko investicija i tako je u svakoj našoj općini. Ravnomjerno razvijamo svaki kutak Varaždinske županije bez obzira radi li se o uređenju cesta, objektima kulturnog sadržaja ili pristupačnosti zdravstvenih usluga - rekao je župan između ostalog.