Kreće obnova Trga hrvatskih branitelja, Općini Beretinec odobreno 17.400 eura bespovratnih sredstava

| 30.7.2024. u 08:49h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec ove godine kreće u projekt uređenja Trga hrvatskih branitelja u Beretincu koji je vrijedan 80.349,38 eura, a dio sredstava za projekt stiže i iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Naime, nedavno je Ministarstvo objavilo popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2024. godini. Jedan od odobrenih projekata je i projekt uređenja Trga hrvatskih branitelja, a Općini je za tu namjenu odobreno 17.400,00 eura.

Načelnik Općine Beretinec, Nikola Žganec, rekao je kako je u planu sveobuhvatno uređenje Trga.

- U planu je uređenje parkinga, odvodnje i dio za pješake, a ujedno će se urediti i zelene površine te će se izraditi i mali potporni zid uz sjeverni rub parkirališta - rekao je načelnik Žganec te dodao kako će se izraditi i spomen obilježje.

Dodao je kako je Trg hrvatskih branitelja glavno okupljalište svih mještana zbog čega se i kreće u njegovo uređenje, a da se paralelno uređuje i sakralni objekt u centru Črešnjeva te završava glavni projekt uređenja zone centra u Ledincu Gornjem za čiju realizaciju su također osigurana financijska sredstva.