Kreće izrada projektne dokumentacije budućeg vatrogasno-društvenog doma u Kamenici

MGA/VV | 9.11.2019. u 11:31h | Objavljeno u Našim krajem

U nazočnosti gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića, članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Mjesnog odbora Kamenica u tom je mjestu potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju budućeg vatrogasno-društvenog doma.

Ugovor su na mjestu na kojem će biti izgrađen novi vatrogasno-društveni dom potpisali predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica, Zorislav Rodek i direktorica projektantske tvrtke CUBUS iz Varaždina, Valentina Fištrek.

- Potpisivanjem ovog ugovora radimo značajan korak u realizaciji projekta izgradnje vatrogasno-društvenog doma neophodnog Kamenici. Nastavak je to ulaganja u razvoj i uređenje ovog najstarijeg naselja na području Grada Lepoglave koje će izgradnjom doma dobiti prostor za provedbu brojnih društvenih aktivnosti, a vatrogasci novi funkcionalni prostor neophodan za svoj rad. Predložit ću da se već iduće godine krene s rušenjem stare zgrade i prvom fazom građevinskih radova – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodavši da je Grad Lepoglava osigurao potrebnih 67.500 kuna s kojima će financirati izradu projektne dokumentacije koja je predmet potpisanog ugovora.

U planu je rušenje postojeće derutne zgrade nekadašnje škole odnosno društvenog doma na čijem će mjestu, u centru Kamenice, biti izgrađen novi vatrogasno-društveni dom. Adaptacija postojeće zgrade odbačena je kao mogućnost zbog njene složenosti i velikih troškova.

- Na izgradnju potrebnog nam doma čekamo već 10 godina. Postojale su određene financijske poteškoće no gradonačelnik je odlučio da više ne čekamo i da krenemo s projektom i da ga, bude li potrebno, realiziramo po fazama. Ako se otvori mogućnost da se osiguraju i sredstva iz fondova Europske unije na koja smo ranije bili računali, tim bolje. Mjesnom odboru Kamenici i kameničkim vatrogascima potreban je ovakav prostor – istaknuo je predsjednik DVD-a Kamenica, ujedno i predsjednik MO Kamenica, Zorislav Rodek.

Gradonačelnik Škvarić i ovu je prigodu iskoristio da zahvali kameničkim i svim ostalim vatrogascima s gradskog područja na aktivnostima koje provode štiteći živote i imovinu građana.

- Uvažavamo potrebe naših vatrogasaca koji se uvijek spremni pomoći ugroženim građanima kao i zajednici u kojoj djeluju i žive. Pokrenuli smo ulaganja u vatrogastvo vrijedna oko 15 milijuna kuna. Uz današnje potpisivanje ugovora, krenuli smo u projekt energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici, izradili smo projektnu dokumentaciju i dobili građevinsku dozvolu za izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, a do kraja godine trebalo bi u DVD Lepoglavu stići novo navalno vatrogasno vozilo za koje smo izdvojili oko 2 milijuna kuna. Vjerujem da ćemo kroz nekoliko godina uspjeti realizirati i ostale pokrenute projekte u vatrogastvu – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci