KREATIVNI PETRIJANEC Dječje radionice pod vodstvom Danijele Mikulek do 18. prosinca, a onda opet u siječnju Foto: Ilustracija/Općina Petrijanec

KREATIVNI PETRIJANEC Dječje radionice pod vodstvom Danijele Mikulek do 18. prosinca, a onda opet u siječnju

VV | 9.12.2021. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga Tilia Nova, uz financijsku podršku Općine Petrijanec, od 2. prosinca ponovno provodi kreativne radionice namijenjene djeci. Kroz ručni rad i upotrebu različitih materijala, najčešće prirodnih i recikliranih, djeca provode svoje slobodno vrijeme kreativno se izražavajući. Osim samih radova djeca se neposredno uče i timskom radu, empatiji te uvažavanju različitosti. Glazba je neizostavna u našem radu, a isto tako i veselje i smijeh.

Radionice će se odvijati svaki četvrtak i subotu do 18. prosinca, a bit će nastavljena već u siječnju iduće godine. Voditelj programa je Danijela Mikulek, članica Udruge Tilia Nova, a prema potrebi priključuju se i drugi članovi Udruge, ovisno o tehniki koju s djecom radimo. U ovom ciklusu radionica fokusirani smo na kaširanje, decoupage te origami.

Osim kreativnih radionica, Udruga Tilia Nova, 11. srpnja organizirala je i dječju lutkarsku predstavu "Uspavanka za Bellu" u izvedbi Umjetničke organizacije Gllugl. Djeca su imala priliku uživati i veseliti se sa mnogobrojnim likovima lutkama-te posvjedočiti kako su psi iznimno odani i puni ljubavi prema svojim vlasnicima, ali i naučiti kako se pravilno odnositi prema životinjama. Bilo je tu mnogo pouka, a šezdesetak posjetitelja otišlo je nasmijano svojim kućama.
Predstava je organizirana uz financijsku podršku Općine Petrijanec u sklopu programa Građanski glasno, kulturno jasno!. U samu organizaciju bila je uključena i Osnovna škola Petrijanec, te Dječji vrtić Bambi Petrijanec.

- Ovakve aktivnosti se planiraju kroz Udrugu i u 2022. godini, a sve s ciljem iskorištavanja prostornih i materijalnih kapaciteta koje Općina Petrijanec posjeduje kako bi društveni domovi ponovno postali centri kulture i razmjene znanja, ali i prostori kakvi u osnovi i jesu, javni i dostupni svima - kažu u Općini Petrijanec.

Označeno u