Kovač: "Produljenje radnog vremena trgovina čisto je podilaženje konzumerizmu na štetu prodavačica" Foto: Ilustracija/Pixabay

Kovač: "Produljenje radnog vremena trgovina čisto je podilaženje konzumerizmu na štetu prodavačica"

IHR/Varaždinske vijesti | 10.4.2020. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Svaki dan neko novo zanimanje, neko novo radno mjesto biva posebno izloženo u ovoj situaciji oko korone. Danas su to prodavači i prodavačice u trgovinama za koje je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku da zbog, kako se navodi u toj Odluci o radnom vremenu trgovina, "primjerene opskrbe građana u povodu Uskrsa i uskrsnog ponedjeljka, u razdoblju od 9. do 11. travnja 2020. godine“ rade od 7 do 20 sati. Dućani dakle rade cijeli dan. Inače ne komentiram te odluke, ali teško mi je biti tiho kad se provodi nekonzistentna politika. Ne vidim smisao u produljivanju radnog vremena i nakon tri dana ponovnom vraćanju na "staro“ - objavio je na svojem Facebook profilu lepoglavski dogradonačelnik Hrvoje Kovač.

Navodi kako ovakve odluke, osim što zbunjuju ljude, čisto su podilaženje konzumerizmu. 

- I ono najvažnije, sve dosadašnje mjere o socijalnom distanciranju i zajedničkoj odgovornosti ispadaju "fleksibilne" kad nam to tako odgovara. A tko sve to mora podnijeti? Teta u dućanu… Teta koja je do sad, svaki dan bila izložena mogućoj zarazi. Teta koja sad mora raditi duže kad svi trube da ostanemo doma… Jer teta u dućanu nema obitelj s kojom može imati miran Uskrs, jer teta u dućanu ne mora oslikavati pisanice sa svojim klincima, jer teta u dućanu ne mora raditi kolače za obitelj, jer je teta u dućanu na minimalcu potrošna roba i možemo je "razvlačiti" kako nam treba. Podrška tetama u dućanima! - objavio je Kovač.

Napisao je kako neće doći u 19.30 sati u trgovinu.

- Ne želim. Kupnju ću obaviti ujutro, a vama, drage moje radnice najviše želim da vam Uskrs bude sretan- poručio je Kovač.