Marijan Kostanjevac priopćenjem je komentirao obilazak radova u Gornjem Ladanju Foto: VV arhiva

Kostanjevac: Peticija za ŽC pun je pogodak, odmah su izašli na teren

M.P./Varaždinske vijesti | 22.2.2016. u 08:44h | Objavljeno u Našim krajem

Vezano uz subotnji obilazak dionice županijske ceste u Gornjem Ladanju župana Predraga Štromara i ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, priopćenjem se oglasio i Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Na tragu nekorektne izjave župana prilikom obilaska županijske ceste u Gornjem Ladanju želim izjaviti sljedeće:

Nisam kao načelnik skupljao peticiju sebi jer meni ona nije potrebna, peticija je prikupljana radi zaštite svih naših mještana Gornjeg Ladanja prema kojima se župan, Županijska uprava za ceste i Hrvatske vode odnose izuzetno nekorektno i zato smo to napravili. Ja u tome ne vidim nikakav problem, jer to je demokratsko pravo, na što su mene, moram priznati, natjerali i to opravdano, stanovnici naselja, a koji već nekoliko godina traže rješavanje proširenja te izuzetno opasne ceste i izgradnju nogostupa.

Nadalje optužba i prozivka Općine i mene kao načelnika opet dovoljno govori o samom županu, koji očito ne zna tko je i za što odgovoran i opet iznosi bez zadrške najveće laži, kao i uvijek dosad. Za javnost želim samo reći kako sam dosad i to unazad nekoliko godina pokretao najhitnije rješavanje tog problema, ali su se svi pravdali „Aglomeracijom-kanalizacijom“, a što su onda potvrdili slanjem pisama u svako domaćinstvo, pred zadnje parlamentarne izbore.

Župan također ne zna kako Općina za kanalizaciju posjeduje više od osam godina projekt i potvrdu glavnog projekta, a da je za projekt proširenja ceste i izgradnje nogostupa odgovoran ŽUC, a ne općina, koja će samo sudjelovati sa 25 posto u izgradnji istog. U kojoj je točno fazi projekt od strane ŽUC-a ne znam, ali znam kako je na zadnjem sastanku koji je održan u našoj općini 26. siječnja, ravnatelj izjavio kako će projekt biti gotov za dva mjeseca, dok je od strane Varkoma troškovnik izgradnje kanalizacije tog djela dionice dostavljen u Općinu prije više od deset dana. To je istina i istina je kako sam kao načelnik na tragu svega forsirao održavanje dosad tri sastanka. Zato je za mene peticija pun pogodak, vidite samo kako su brzo izašli na teren, vidno zajapureni, a dosad su se iz svega samo izvlačili.

Ova peticija na kojoj se zahvaljujem svima koji su ju dosad potpisali, stanovnicima naselja G. Ladanje, ali i ostalih će obavezati kako župana, ravnatelja ŽUC-a, Hrvatske vode, Policijsku upravu pa onda i nas u Općini i vjerujte mi da nitko nakon prikupljenih potpisa više neće moći lažima obmanjivati te iste žitelje naselja G. Ladanja, ali niti zaustaviti projekt proširenje i izgradnje nogostupa. Tvrdnja kako načelnik forsira nešto, a zna da uskoro ide Aglomeracija je čista obmana, kao i ona kako će se župan založiti da Vinica uđe u projekt na razini županije o čemu se već pisalo i gdje su Hrvatske vode demantirale županovu tvrdnju.

Inače sredstva za takve hitne investicije, a koje utječu na sigurnost svih sudionika u prometu, najviše pješaka, osobito djece, ionako osiguravaju Hrvatske vode koje su već dosad osigurale novce za sto puta manje opasne dionice u sredinama gdje su na vlasti županovi sljedbenici. Učestalo zaobilaženje Općine kao institucije i načelnika dokazano je nažalost i ovom prilikom, prilikom obilaska dionice županijske ceste od strane župana i ravnatelja ŽUC-a, ali nadam se kako je takvim glupostima konačno došao kraj - stoji u priopćenju viničkog načelnika Marijana Kostanjevca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci