Marijan Kostanjevac Foto: VV arhiva

Kostanjevac: Omogućeno kretanje bez propusnica na većem području, ali budite i dalje oprezni

Varaždinske vijesti | 9.4.2020. u 20:22h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica je među općinama i gradovima koji su, zajedno s Gradom Varaždinom, potpisnice Sporazuma o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite, uređivanju međusobnih odnosa u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta i stalnog boravka kao mjere za sprječavanje širenja koronovirusne bolesti COVID-19.

Uvjeti za potpisivanje spomenutog Sporazuma stvoreni su nakon donošenja Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom se omogućilo da se prebivalištem i boravištem smatra i ono područje za koje se zajednički dogovori više jedinica lokalne samouprave i da se unutar toga područja građani mogu nesmetano kretati.

- Time smo omogućili našim građanima da se unutar tih granica, odnosno unutar tih 17 jedinica lokalne samouprave mogu nesmetano kretati bez propusnica. Bez obzira na mogućnost kretanja unutar administrativnog područja u koje, osim Općine Vinica, spadaju područja općina Cestica, Petrijanec, Sračinec, Beretinec, Gornji Kneginec, Jalžabet, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec, Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko te gradova Varaždin, Varaždinske Toplice i Novi Marof, apeliram na stanovnike da se ne kreću bez valjanog razloga te da i dalje poštuju sve epidemiološke mjere, što znači zabranu okupljanja (i oko vuzemnica!), zabranu korištenja dječjih i sportskih igrališta te maksimalnu primjenu mjera socijalnog distanciranja. Potpisivanje Sporazuma ne znači da je opasnost od širenja koronavirusa prošla ili da je smanjena! Stoga Vas pozivamo da budete oprezni i da ostanete doma - naglasio je načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Primjena sporazuma trebala bi početi od petka, 10. travnja, a obzirom na situaciju, policija i operativne snage stožera civilne zaštite kroz češće će ophodnje provjeravati stanje na području svih općina i gradova.