Konferencija "Mind the Gap" u Sračincu okupila brojne poznate, stigao i Filip Ude

IHR/Varaždinske vijesti | 2.3.2019. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući Mateji Križnjak u Sračincu je organizirana prva konferencija "Mind the Gap", uz podršku Općine Sračinec.
Pedesetak gledatelja, pretežno studenata imalo je priliku na četverosatnoj konferenciji uživati u predavanjima brojnih poznatih osoba i čuti njihove priče.
Konferenciju je otvorio zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić.

O svojim počecima, ljubavi prema folkloru i preziru prema društvenim mrežama govorio je poznati radijski i televizijski voditelj Franjo Ridjan, koji je mladima poručio da pronađu strast u onome što rade. Programer Ivica Kruhek iz Markera iznio je svoja iskustva oko pokretanja posla, o tome kako birati suradnike i kako biti najjeftiniji nije uvijek dobra poslovna odluka. Rok Starič došao je iz Slovenije, a najpoznatiji je kao osnivač branda Rok's Nut Butter koji se prodaje u mnogim poznatim trgovačkim lancima.
O sebi i svojim iskustvima govorila je i studentica FER-a Kaja Pavlinić te Teo Petričević iz Čakovca koji za sebe i svoju ekipu kaže da su "punk poduzetnici". Na kraju su svoju životnu priču predstavili gimnastičar Filip Ude i njegova supruga Ana.
Na konferenciji su svoje aktivnosti predstavili i Pučko otvoreno učilište Varaždin, Tehnološki park Varaždin, Akademija regionalnog razvoja i fondova EU te Kub ormoških študentov.