Koncertom Mješovitog pjevačkog zbora "Podravina" večeras počinju Dani ludbreške Svete nedjelje Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

Koncertom Mješovitog pjevačkog zbora "Podravina" večeras počinju Dani ludbreške Svete nedjelje

V.M./Varaždinske vijesti | 24.8.2018. u 13:37h | Objavljeno u Našim krajem

Koncertom Mješovitog pjevačkog zbora "Podravina" danas, 24. kolovoza počinju svakodnevni programi u sklopu najveće ludbreške manifestacije - Dani ludbreške Svete nedjelje. Koncert u kapelici Sv. Križa dvorca Batthyany počinje danas u 19 sati. Kao gosti nastupaju Lucija Spevec, sopran, Silvija Novak, Zbor svete Marije Magdalene Kneginec, učenici Glazbene škole Ludbreg. Ulaz je slobodan.

U subotu, 25. kolovoza bit će održan 6. hodočasnički dan mladih Varaždinske biskupije. Okupljanje hodočasnika u Ludbregu započet će u 16 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva.
Nakon mise, program se nastavlja u Zavjetnoj kapeli u Svetištu na otvorenom gdje će od 19.30 sati započeti slavljenička večer - "Duga" u kojoj će sudjelovati Alan Hržica.

U nedjelju 26. rujna bit će hodočašće bolesnika i djelatnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije i djelatnika Crvenog križa. Nakon mise u Zavjetnoj kapeli, u Kući sunca će "Ludbreško sunce" ugostiti srodne udruge u tradicionalnom programu pod nazivom "I mi to možemo, pokaži što znaš".

Kroz vikend neće nedostajati ni sportskih događaja. U subotu 25. kolovoza i nedjelju 26. kolovoza održavaju se tradicionalni programi, Memorijalni teniski turnir parova "Marijan Kovačić" i natjecanje u gađanju glinenih golubova. Novost je dječji košarkaški turnir koji će se u subotu 25. kolovoza održati na Trgu Svetog Trojstva