Koncertom "Domovinu ljubim pjesmom" započeo projekt KUT u Varaždinskim Toplicama

VV | 1.3.2024. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

U Kongresnoj dvorani Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama u srijedu je koncertom "Domovinu ljubim pjesmom" započeo projekt KUT - Kultura u toplicama. Održani koncert je prvi od pet kulturno-umjetničkih događanja planiranih projektom KUT.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg će se, do početka lipnja ove godine, održati izvedbe i pjesnička večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica. Organizator projekta je Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, a upravo su oni bili izvođači na prvom koncertu.

Zagrebački muški zbor, koji se sastoji od 25 pjevača, izveo je sakralne i svjetovne skladbe hrvatske glazbene baštine te obrade narodnih napjeva iz raznih dijelova Lijepe naše. Prisutni su tako imali prilike čuti pjesme "Jadranu", "U boj, u boj", "Međimurski cvetnjak", "Izajdi na prozor", "Ružo moja crvena", "Ne diraj moju ljubav"...

Projekt je pohvalila i toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

- Hvala Muškom vokalnom ansamblu Špansko na projektu, vjerujem da svi, prije svega korisnici Specijalne bolnice, cijene njihovu inicijativu. Ovo je prvi koncert u nizu i nadam se da će svima onima koji su na rehabilitaciji bar malo olakšati boravak u bolnici - rekla je gradonačelnica Ratković te istaknula kako sada slijede još tri koncerta te jedna pjesnička večer.