Tko neće redovito uređivati svoje površine, imat će posla s komunalnim redarom Foto: Ilustracija

Tko neće redovito uređivati svoje površine, imat će posla s komunalnim redarom

VV | 15.5.2020. u 18:28h | Objavljeno u Našim krajem

S obzirom na aktualne proljetne radove na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vinogradima, podsjećaju se vlasnici i posjednici nekretnina i zemljišta na području grada Lepoglave na obvezu redovitog uređivanja  (čišćenja, malčiranja) svojih površina kako iste ne bi obrasle trnjem, korovom, raslinjem, šikarom, visokom travom ili ambrozijom te time onemogućile ili smanjile poljoprivrednu proizvodnju, odnosno ugrozile sigurnost i zdravlje ljudi kao i sigurno odvijanje prometa na prometnicama, javljaju iz Grada Lepoglave.

Skreće se pozornost vlasnicima i posjednicima  da prilikom obrade svojih poljoprivrednih površina ne spaljuju biljne ostatke obzirom na učestalost izazivanja požara te nastanka materijalnih šteta većeg opsega. Posebno se upozoravaju vlasnici, odnosno posjednici zemljišta koje graniči s nerazvrstanim cestama da uklone drveće, grane, grmlje ili druge predmete koji prelaze na cestovno zemljište radi osiguranja preglednosti i sigurnosti odvijanja prometa na nerazvrstanim cestama.

Mole se građani da se pridržavaju navedenih odredbi radi izbjegavanja izricanja propisanih novčanih kazni te upozoravamo da će se nadzor nad provedbom odluka obavljati tokom cijele godine. Za sve informacije vezano za navedenu problematiku možete se obratiti komunalnom redarstvu Grada Lepoglave u uredovno vrijeme od 7-15 sati na brojeve telefona 042 770 413 ili mob. 099 2770 413.