Kolovrat riječi sedmi se put zavrtio ivanečkim krajem Foto: Grad Ivanec

Kolovrat riječi sedmi se put zavrtio ivanečkim krajem

Varaždinske vijesti | 11.7.2023. u 17:38h | Objavljeno u Našim krajem

S prvom poetskom točkom u Muzeju planinarstva Ivanec, u subotu, 8. srpnja, započeo je još jedan Kolovrat riječi, a koji su ove godine organizirali ivanečki pjesnici Ljiljana Vuglač i Darko Foder.

Kolovrat riječi ove se godine ivanečkim krajem zavrtio po sedmi put, a okupio je 40-ak pjesnika iz cijele sjeverne Hrvatske, dijela središnje Hrvatske, a veseli što su u Ivanec pristigli i pjesnici iz primorske Hrvatske.

kolovrat_rijeci_ivanec_08072023_2.jpg

U Muzeju planinarstva, pjesnike je ispred Grada Ivanca pozdravio te im zaželio dobrodošlicu zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić.

- Hvala vam što se vraćate u Ivanec, ali veliko hvala i vama koji ste došli po prvi put. Mijenja se način života, a time i umjetnost i kultura, ali ono što primjećujem je da pjesništvo ima konstantu s uvijek uzlaznom putanjom. Želim vam da uživate u Ivancu i u lijepim riječima koje ste napisali i pripremili – istaknuo je M. Friščić.

kolovrat_rijeci_ivanec_08072023_3.jpg

Glavna značajka ove, već tradicionalne, pjesničke manifestacije u Ivancu je upravo to da je riječ o pjesništvu u pokretu pa je tako bilo i ove godine.

Svoje najljepše riječi oblikovane u stihove i pjesme, na narječju ili pak standardom jeziku, pjesnici su čitali na čak četiri poetska punkta, a uz Muzej planinarstva to su bili i željeznička stanica u Ivancu, potom prostorije Keramike Mecena u Jerovcu i na kraju Etno kuća u Bedencu.

Motivi i inspiracije bili su zaista raznoliki, ali pokazati ljepotu napisane riječi bilo je zajedničko.

Okupljeni pjesnici, prolazeći rutom, upoznali su se s tradicijom lončarstva, razgledali su Etno kuću u Bedencu, a u samom Muzeju planinarstva u Ivancu imali su priliku razgledati postavljenu izložbu Ivanečkog kluba kolekcionara pod nazivom “20. godina Ivanečkog kluba kolekcionara“.

kolovrat_rijeci_ivanec_08072023_1.jpg

Program su i ove godine vodili Ljiljana Vuglač i Darko Foder.

Organizirani pjesnički susret podržao je Grad Ivanec, a da svaki pjesnik sa sobom ponese i poneki suvenir iz Ivanca pobrinula se Turistička zajednica Grada Ivanca i Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Označeno u