Kočet: U bogatom programu kojeg smo pripremili, svatko će pronaći ponešto za sebe

| 11.11.2022. u 13:28h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je proteklog vikenda obilježavanjem blagdana svetog Huberta, zaštitnika lovaca te danom otvorenih vrata i pokaznom vježbom DVD-a Donja Voća započelo obilježavanje ovogodišnjih Dana Općine Donja Voća, bliži se i središnji dio proslave, a u bogatom programu kojeg je Općina pripremila svatko će moći pronaći ponešto za sebe.

U petak, na sam Dan Općine Donja Voća i blagdan svetog Martina, zaštitnika tamošnje župe program započinje u 11 sati svetom misom „Sveti Martin” uz proštenjarske običaje, a nastavlja se u poslijepodnevnim satima nezaobilaznom jesenskom manifestacijom - kestenijadom koja će se s početkom u 17 sati održati u šatoru NK „Vindija”. Najsvečaniji dio programa proslave, svečana sjednica Općinskog vijeća na redu je u 18 sati u prostorima DVD-a Donja Voća.

U organizaciji KUD-a Voća u 19 sati u šatoru NK „Vindija” održat će se glumačka večer, dok od 20 sati, kao uvod u vikend događanja slijedi dobra zabava uz dva koncerta. Prvo nastupa Ivica Pepelko, a potom u 22 sata pozornicu preuzima Tamburaški sastav „Prvi srakarski tamburaši”.

Bogat subotnji program počinje sportom, a donosi zaista ponešto za svakoga, od onih najmanjih, pa do onih nešto starijih. S početkom u 10 sati ispred NK „Vindija” starta 1. špilja Vindija trail, nova utrka čiji su osnovni motivi špilja Vindija i jedinstven voćanski kraj bogat kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama.

Od 11 do 16 sati ispred DVD-a Donja Voća na rasporedu su program za djecu, zip line i olimpijada starih sportova. Mališani će moći uživati i u predstavi za djecu „Šašava avantura” s početkom u 16 sati u šatoru NK „Vindija” te radionicama pod nazivom „Jesen” koje počinju u 17 sati u prostorijama NK „Vindija”. U 18 sati u prostorijama DVD-a Donja Voća održat će se mala skupština DVD-a, a u 19 sati na red dolaze ljubitelji folklora. Naime, svečanim mimohodom i smotrom folklora u organizaciji KUD-a voća folkloraši će posjetiteljima predstaviti svoje nošnje, plesove i pjesmu.

Nakon smotre folklora u šatoru NK „Vindija” u 20 sati održat će se ceremonija krštenja mošta, a potom u 21 sat slijedi nastup Aktiv banda.

Događanja se nastavljaju i u nedjelju kada će se s početkom u 10 sati u organizaciji KUD-a Voća održati umjetnička kolonija „Dani braće Stolnik – martinjsko izdanje”, a u 12 sati u šatoru NK „Vindija” predstavit će se voćanske udruge. Proslava Dana Općine završava najvažnijom sporednom stvari na svijetu – nogometom. Naime, s početkom u 13.30 sati na tamošnjem nogometnom igralištu snage će odmjeriti NK Vindija i NK Vinica.

I načelnica Sanja Kočet pozvala je mještane i posjetitelje da se pridruže zaista bogatom programu kojeg je Općina Donja Voća pripremila u suradnji sa svojim udrugama.

- Naše aktivne i brojne udruge rado se uključuju u sve manifestacije koje Općina organizira što su sada još jednom pokazale. Zahvaljujući odličnoj suradnji, kako među udrugama, tako i između Općine i udruga, ove će godine u programu obilježavanja naših dana svatko moći pronaći ponešto za sebe. Bit će tu sporta, folklora, programa za naše najmlađe, predstavljanja naših vrijednih udruga, ali i promocije svega onog po čemu je Donja Voća jedinstvena – rekla je načelnica Kočet posebno istaknuvši špilju Vindija, jedno od najznačajnijih arheoloških i paleontoloških nalazišta u Hrvatskoj.

Video sadržaj