Klauzura HDZ-a: "Investicijski bum u zapadnom dijelu županije" Foto: HDZ Varaždinske županije

Klauzura HDZ-a: "Investicijski bum u zapadnom dijelu županije"

Varaždinske vijesti | 12.6.2023. u 10:16h | Objavljeno u Našim krajem

Pred 200-tinjak okupljenih članova u Domu kulture u Čalincu Hrvatska demokratska zajednica Varaždinske županije održala je klauzuru za područje gradova Lepoglava i Ivanec te općina Bednja, Maruševec, Klenovnik i Donja Voća.

klauzura_hdz_marusevec_12062023_1.jpg

Župan Varaždinske županije i predsjednik županijske organizacije, Anđelko Stričak, naglasio je kako na području tog dijela županije nikada nije bilo više investicija.

- U svom programu za koji su nam građani dali povjerenje na prošlim lokalni izborima 2021. predvidjeli smo, a sada i provodimo dosad neviđeni investicijski bum u zapadnom dijelu županije. Sve ono o čemu se raspravljalo 10, 15 pa i 20 godina sada se u ovim gradovima i općina realizira, naravno sve u suradnji s našim koalicijskim partnerima i svima zainteresiranima - kazao je Stričak.

klauzura_hdz_marusevec_12062023_2.jpg

- Podsjetit ću vas da su otvorene ponude za izgradnju prvog djela brze ceste od Varaždina do Cerja. Pripremljena je projektna dokumentacija za dogradnju škole u Ivancu. Projektira se prezentacijski centar Gaveznica u Lepoglavi, provodimo aktivnosti na zaštiti Ivančice i Ravne gore kategorijom zaštite park prirode. Aglomeracija Ivanec je u izgradnji, a u suradnji s HAZU-om i općinom Donja Voća radimo na izradi idejnog rješenja za prezentacijski centar spilje Vindija - pobrojao je Stričak.

- Što se tiče iznosa investicija samo je izgradnja prve faze brze ceste procijenjena na oko 34 milijuna eura dok je dogradnja škole u Ivancu projekt "težak" 4 milijuna eura - dodao je.

klauzura_hdz_marusevec_12062023_3.jpg

- Sve te aktivnosti odnosno investicije imaju za cilj omogućiti našim sugrađanima što lakši život te osigurati kvalitetne uvjete za poduzetničke aktivnosti u turizmu, poljoprivredi te tradicijskim zanatima - zaključio je župan.

Zdenko Đuras, kao prvi čovjek ivanečke organizacije stranke, naglasio je kako je od protekle klauzure prije godinu dana stranka dobila dva predsjednika gradskih vijeća, u Ivancu i Lepoglavi. Naglasio je kako je ta činjenica važna iz perspektive skorih izbora.

klauzura_hdz_marusevec_12062023_4.jpg

Ujedno je istaknuo "velika ulaganja na području grada Ivanca zahvaljujući Varaždinskoj županiji te Vladi RH. Radi se trenutno o iznosu od gotovo 6,5 milijuna eura ili nešto više od 48 milijuna kuna koji se ulažu na područje školstva, zdravstva, poljoprivrede, gospodarstvo o turizam te u obnovu odnosno izgradnju prometne infrastrukture".

A drugi grad, osim Ivanca, u kojem HDZ odnedavno ima predsjednika Gradskog vijeća je Lepoglava. Predsjednik gradske organizacije stranke, Robert Dukarić, osim te činjenice podsjetio je i na rezultate nedavnih izbora za mjesne odbore gdje je stranka, kako je rekao, postigla odličan uspjeh. Od ukupno 77 mandata HDZ je osvojio 35. Stranka će imati i 5 predsjednika MO.

klauzura_hdz_marusevec_12062023_5.jpg

- Lepoglava ima mjesta za napredak što se tiče rejtinga stranke i to će se dokazati na predstojećim izborima - poručio je Dukarić dodajući da su "ukupna ulaganja na području tog grada od 96 milijuna kuna jak argument".

Snježana Cerjan u ime Općinske organizacije Maruševec naglasila je da HDZ kreće u pripreme i stranačke aktivnosti na području te općine kako bi na idućim lokalnim izborima povećao broj vijećnika.

Također, naglasila je da će se u svom radu "okrenuti ljudima što će zasigurno rezultirati daljnjim povećanjem članstva". Podsjetila je na činjenicu da je osnovana i Zajednica žena Katarina Zrinska. Za samu općinu istaknula je ulaganja kako Varaždinske županije tako i s nacionalne razine u ukupnom iznosu većem od 3 milijuna kuna.

Vladimir Kramarić je za Općinsku organizaciju na Bednji istaknuo "njenu snagu što se vidi po rezultatima izbora".

- Imamo čvrsto izgrađenu stranačku infrastrukturu kroz odlično ustrojene temeljne ogranke. Sama organizacija odlično funkcionira što se vidi i na rezultatima izbora - rekao je Kramarić dodajući kako se na području općine provodi 30-ak projekata, ali da se neće na tome stati jer je "namjera za sve žitelje općine osigurati još bolje standarde života". Što se tiče investicija, one su na razini od gotovo 5 milijuna kuna u ovom trenutku.

klauzura_hdz_marusevec_12062023_6.jpg

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Donje Voće Zlatko Kanjir naveo je da se, što se tiče ulaganja na području školstva, zdravstva, poljoprivrede i turizma te obnove prometne infrastrukture, radi o iznosu većem od 1,6 milijuna kuna.

Prvi čovjek stranke u Klenovniku, Martin Pintarić, naglasio je kako je stranka u toj općini u posljednjih godinu dana povećala broj članova za 15 posto i da se većinom radi o "mladim osobama koje su prepoznale rad stranke i žele se osobno uključiti u aktivnosti".

Prema njegovim riječima, stranačke aktivnosti provode se konstantno i sve je podređeno što boljem rezultatu na predstojećim izborima. Istaknuo je i trenutna ulaganja na području općine sa županijske i nacionalne razine u iznosu većem od milijun kuna.

klauzura_hdz_marusevec_12062023_7.jpg

klauzura_hdz_marusevec_12062023_8.jpg

klauzura_hdz_marusevec_12062023_9.jpg

klauzura_hdz_marusevec_12062023_10.jpg