Kiša opet zadaje probleme pješacima na varaždinskom Korzu Foto: Krešimir Đurić

Kiša opet zadaje probleme pješacima na varaždinskom Korzu

I.D./Varaždinske vijesti | 28.12.2017. u 14:44h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Kako je bilo i najavljeno, i na varaždinskom je području danas počela padati kiša. S postupnim okretanjem jugoistočnog i južnog vjetra na sjeverni, temperatura u poslijepodnevnim satima niža je nego u jutarnjim, a prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, susnježica i snijeg padat će povremeno i u nizinama unutrašnjosti.

Iako ne pada dugo, kiša je već uzrokovala probleme pješacima u središtu Varaždina, budući da se oborinska voda zadržava na dijelu Korza. No, ovakvo vrijeme ne bi se trebalo zadržati.

kisa-korzo-2.JPG

Prognoza za petak najavljuje u većini krajeva djelomice sunčano, u prvom dijelu dana uz povećanu naoblaku. Vjetar na kopnu većinom slab, u Slavoniji umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, a najviša dnevna između 3 i 7, u gorju ponegdje i malo niža.

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, s obzirom da snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, a u ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama.