Kamere za nadzor brzine - bolja prometna sigurnost u Općini Trnovec Bartolovečki

vv | 10.3.2023. u 16:45h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki veliku brigu pridaju prometnoj sigurnosti. Tako su u svega nekoliko mjeseci na području općine postavljene čak tri kamere za nadzor brzine na iznimno prometnoj državnoj cesti koja se proteže duž općine.

Postavljanje kućišta za kamere na nadzor brzine financirala je Općina za što je iz svog proračuna izdvojila oko 30 tisuća eura, a načelnica Verica Vitković kao razlog njihova postavljanja navodi gust promet i nesavjesne vozače kao i bolju preglednost prometa.

- Vozači na toj dionici u naselju Bartolovec znaju divljati, stoga smo, kako bismo smirili situaciju, a i radi veće sigurnosti što za same vozače, što za same mještane predložili MUP-u i Hrvatskim cestama da se postave kućišta odnosno kamere za nadzor brzine. Evidentno je da se postavljanjem kućišta promet usporio - opisuje načelnica uvjerena kako će kamere usporiti i one najneodgovornije vozače.

Sljedeća takva nadzorna kamera, odnosno kućište, postavljeno je u naselju Šemovec preko puta pekare Klas, trgovine i ljekarne, a treća je smještena u naselju Zamlaka.

- Riječ je o također vrlo prometnoj dionici kojom nesavjesni vozači često voze brzinom većom od 100 km/h iako je ograničenje 40 km/h. Naši su mještani bili ugroženi pa ovo nije korak kojim samo želimo spriječiti nesavjesne vozače da prebrzo voze, već i zaštititi naše mještane. Kamere će snimati nesavjesne vozače koji će potom biti kažnjeni, a vjerujem da će djelovati i preventivno - dodaje Vitković.

Priča o prometnoj sigurnosti tu ne završava. Naime, Općina je u dogovoru s Hrvatskim cestama koje će financirati osvjetljavanje obilježenih pješačkih prijelaza na državnoj cesti D2.

OTB_kamere_3.JPG

OTB_kamere_4.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci