Još jedna medalja s Decantera za baštinike vina grofova Drašković

| 13.6.2023. u 10:26h | Objavljeno u Našim krajem

Podrummi mogu primiti grupe od pedesetak ljudi, a prostor se iznajmljuje i za različite proslave

Nakon zlata na AWC-u Beču (2020.), a prije toga bronce na IWC u Londonu (2016.) te brojnih drugih medalja, Muškat vinarije PZ Ivanec dobio je broncu i na Decanteru 2023.

-Prvu medalju sa Decantera donio nam je prije dvije godine Traminac. A da i ostala naša vina imaju izuzetnu kvalitetu, svjedoče 22 medalje s bečkog AWC-a, koje nam u kontinuitetu stižu od 2013., naglašava ivanečki enolog Rudolf Gotal.

ivanec_vino_decanter.jpg

Kvaliteta vina PZ Ivanec rezultat su znanja i jedinstvene mikrolokacije njezinih vinograda, koji se nalaze na lokalitetu Čardak iznad Klenovnika, odakle se pruža jednistven i nazaboravan pogled na vinograde, obližnji dvorac grofova Drašković u Klenovniku te Ivančicu.

-Tu su vinogradi na devet hektara u jednom komadu, što je jedinstveno u Varaždinskoj županiji. Uz njih, nalaze se podrumi grofova Drašković iz XVII. stoljeća, ukazuje Gotal.

ivanec_cardak_nakon_obnove.jpg

Stari podrumi su dobili novo ruho, a napravljeni su i novi za čuvanje i proizvodnju vina, i to novcem iz EU fondova kroz vinsku omotnicu.

-Uz ostale prostore, obnovljena je i terasa gdje se uz prekrasan pogled može uživati u našim vinima. Da je investicija bila opravdana, govori sve veći interes za degustacije na Čardaku gdje možemo primiti grupe od pedesetak ljudi, a prostor se iznajmljuje i za različite proslave, veli Branko Putarek iz PZ Ivanec, čija su vina dostupna u Ivancu (Varaždinska 54), vinoteci na Korzu i u suvenirnici u Trakošćanu, kao  i web shopu www.pz-ivanec.hr.

branko_putarek_cardak.jpg

Galerija slika