Jenkač na Gradskom vijeću: Ova će godina biti kruna prijašnjih priprema projekata

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Jenkač na Gradskom vijeću: Ova će godina biti kruna prijašnjih priprema projekata Foto: Grad Novi Marof

U 2018. godini Grad Novi Marof ostvario je 33.577.548,88 kuna prihoda i 28.947.777,97 kuna rashoda, odnosno višak od 4.629.770,91 kunu.

Izvršenje proračuna za 2018. godinu bilo je na dnevnom redu Gradskog vijeća Novog Marofa, održane u utorak, 18. lipnja. Za gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture u prošloj godini utrošeno je 4,7 milijuna kuna, a za održavanje komunalne infrastrukture 3,8 milijuna.

novi_marof_vijece_01.JPG

Gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuo je da je poslovanje bilo više nego odlično.

– Prošle smo godine pokrili manjak od 2,2 milijuna kuna kuna i još uvijek smo izašli s viškom u proračunu od 4 milijuna kuna. Stvar je u pripremi za velike projekte kao što je reciklažno dvorište, dogradnja dječjeg vrtića, obnova dječjeg vrtića i domova gdje mi moramo sufinancirati jedan značajan dio. Moramo imati pripremljene novce da ne bi ulazili u zaduženja. Racionalno smo trošili i ipak smo ostvarili sve programe i projekte koje smo si zacrtali u 2018. godini – rekao je gradonačelnik.

novi_marof_vijece_04.JPG

Uz izvršenje prošlogodišnjeg, na dnevnom je redu bio i tehnički rebalans ovogodišnjeg proračuna. Tako je proračun povećan za 880.000 kuna i sada iznosi 79.868.000 kuna. Također su izmijenjeni programi građenja i održavanja komunalne infrastrukture. Ukupna sredstva za građenje nešto su smanjena jer se neće realizirati sve investicije tijekom 2019. godine te sredstva sada iznose 28.717.000 kuna, a sredstva za održavanja su povećana u dijelu za nerazvrstane ceste i javnu rasvjetu te sada iznose 3,5 milijuna kuna.

Na dnevnom redu je bilo i izvješće o radu gradonačelnika u drugoj polovici prošle godine. Spomenut je nastavak gradnje kanalizacije u Grani, Možđencu, Donjem i Gornjem Makojišću, izrada projektne dokumentacije za Aglomeraciju Novi Marof, nastavak gradnje nogostupa uz županijsku cestu u Grani, priprema gradnje istočne obilaznice, radovi na nerazvrstanim cestama, među kojima je i sanacija klizišta u Strmcu, zatim nastavak rekonstrukcije javne rasvjete, sanacija odlagališta neopasnog otpada Čret i gradnja reciklažnog dvorišta, prva faza uređenja groblja u Novom Marofu, kao i rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića, adaptacija društvenih domova, gradnja Centra za socijalnu skrb. Jenkač je najavio da će ova godina biti kruna prijašnjih priprema projekata.

– U protekle tri, četiri godine pripremali smo sve projekte i to dugo traje, ali s obzirom na veličinu projekta to je i razumljivo – kazao je gradonačelnik.

novi_marof_vijece_06.JPG

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća bile su i informacije o otkupu zemljišta u poduzetničkim zonama Oštrice i Možđenec te u Zoni kod Autobusnog kolodvora, zatim na lokaciji budućeg Sportsko-rekreacijskog centra i na lokaciji groblja u Novom Marofu.

– Prošle godine donijeli smo prostorni plan i definirali dvije nove zone i radimo na tome da otkupljujemo zemljišta da bi mogli zone okrupniti i zaokružiti čitavu priču. Istovremeno radimo otkup zemljišta za infrastrukturu, krećemo i sa sportskim parkom i otkupom zemljišta i ono što je najvažnije, otkupom zemljišta za prilaznu i pristupnu cestu za sportski park. To je pokazatelj da to nisu samo želje i pusti snovi nego mi uz idejne projekte već radimo na kompletnoj infrastrukturi. To će trajati jer to nije jednostavan proces, no procesi su pokrenuti i polako idu prema završnom činu i izgradnji – rekao je gradonačelnik koji je naglasio i da je izmjena detaljnog urbanističkog plana još jedna velika stvar za Novi Marof.

– On se nije mijenjao od 1987. godine i to je također, uz sve ove aktivnosti otkupa zemljišta, jedan važan strateški dokument koji definira daljnji razvoj Novog Marofa – zaključio je Jenkač.

Dodajmo da je članom Gradskog vijeća Novog Marofa postao Dražen Crni s liste SDP-a i HNS-a koji je nakon lokalnih izbora 2017. godine svoj mandat bio stavio u mirovanje. Do ove sjednice u Gradskom ga je vijeću mijenjao Ivica Čunović.

novi_marof_vijece_02.JPG

novi_marof_vijece_03.JPG

novi_marof_vijece_05.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.