Jana Horvatić predstavila OŠ Ljubešćica na zlatarskom festivalu Foto: OŠ Ljubešćica

Jana Horvatić predstavila OŠ Ljubešćica na zlatarskom festivalu

vv | 30.9.2024. u 19:10h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju, 29. rujna 2024. godine u Zlataru je održan 53. Festival dječje kajkavske popevke, glazbena priredba pedagoškog karaktera koja se svake godine održava u Zlataru krajem mjeseca rujna u okviru manifestacije „Dani kajkavske riječi“, osnovane 1970.

Posebnost spomenutog Festivala je činjenica da popevke skladaju učenici osnovnih škola kajkavskoga govornog područja uz pomoć svojih mentora, učitelja glazbene kulture. Osim što su autori, učenici su ujedno i izvođači kajkavskih popevki, a ove su se godine uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda predstavili učenici s područja Grada Zagreba te Zagrebačke, Međimurske, Varaždinske, Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije.Ukupno 19 novih kajkavskih popevki predstavljeno je u Zlataru.

Iz OŠ Ljubešćica se predstavila učenica Jana Horvatić s popevkom „Očemzanavekdete ostati“ čije je stihove napisala učenica Emilija Horžić, dok je pjesmu za Tamburaški orkestar aranžirao maestro SinišaLeopold. Jana se marljivo pripremala i ostvarila sjajan nastup uz pomoć profesorice Bernardice Bačan.

Pokrovitelji manifestacije su Hrvatski sabor, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske, a organizator je Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar.