JALŽABET Za sportske programe 30.000 eura: "Djeci pružamo priliku za učenje i razvoj kroz sport" Foto: Općina Jalžabet

JALŽABET Za sportske programe 30.000 eura: "Djeci pružamo priliku za učenje i razvoj kroz sport"

Varaždinske vijesti | 1.8.2024. u 19:07h | Objavljeno u Našim krajem

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić 30. srpnja dodijelio je jedinicama lokalne samouprave ugovore Pilot projekta za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece u prva četiri razreda osnovne škole, ukupne vrijednosti 4,75 milijuna eura.

>> Ministarstvo odobrilo sredstva za edukativne i sportske aktivnosti predškolaca i nižih razreda

Dodijeljeno je 163 ugovora, a kako ističu iz ministarstva, cilj je lokalnim zajednicama pružiti sveobuhvatnu podršku u organizaciji kvalitetnih aktivnosti za djecu, potičući njihovu uključenost i razvoj kroz besplatne programe na području cijele Hrvatske.

Među općinama i gradovima koji su dobili sredstva je i Općina Jalžabet. Načelnik općine Jalžabet Rajko Solar s ministrom Ivanom Šipićem potpisao je ugovor u vrijednosti 30.000 eura.

- Ovim projektom financirat će se sportski programi naših najmlađih stanovnika, točnije škola tenisa, nogometa i streličarstva na našem Sportskom centru. Sport ima neprocjenjivu ulogu u razvoju djece, potiče zdrav način života, timski duh i disciplinu. Ovakvi projekti značajno doprinose kvaliteti života u našoj općini, pružajući djeci priliku za učenje i razvoj kroz sport. Hvala svima koji su podržali ovu inicijativu! Zajedno gradimo bolju budućnost za našu djecu! - istaknuo je ovom prilikom načelnik Solar.