JALŽABET Nakon radova na lokalnim cestama, kreće i rekonstrukcija teniskih terena

VV | 30.6.2022. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Jalžabetu su u tijeku radovi na modernizaciji cesta u Ludbreškoj i Suhodolskoj ulici. Radi se proširenje ulice i postavljanje novog sloja asfalta. Također će se raditi nogostupi u Ulici Potok. Ukupna vrijednost radova premašuje 600.000 kuna, od čega je 210.000 kuna osigurano preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Paralelno se radi na gradilištu u Jalžabetu, na cesti kod groblja, i jedna cesta u Jakopovcu. Vrijednost radova također iznosi oko 600.000 kuna. Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te se još čekaju rezultati. 

- Sve ćemo ove radove završiti u sljedećih tjedan do dva - kaže načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar, iz redova Narodne stranke - Reformista.

U Općini su nedavno dobili i rezultate natječaja Ministarstva turizma i sporta gdje su se kandidirali za rekonstrukciju teniskih terena.

- Riječ je o natječaju na kojemu su mogla biti prihvaćena samo po tri projekta iz jedne županije, a za područje tenisa mogla su proći samo dva projekta na razini cijele države. Dobili smo ukupno 286.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 800.000 kuna - pojasnio je Solar dodavši da se u realizaciju ovog projekta kreće odmah nakon potpisivanja ugovora s ministarstvom.

- Sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine. Čekamo i rezultate natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na koji smo prijavili izgradnju solarne elektrane na Sportskom centru u Jalžabetu i društvenom domu u Novakovcu. I naš je Dječji vrtić dobio sredstva na natječaju za izgradnju solarne elektrane, i to u iznosu od 280.000 kuna. Imamo puno društvenih domova i ideja nam je da svi objekti u vlasništvu Općine imaju solarne elektrane kako bi smanjili troškove električne energije - ističe načelnik.

I ove će se godine postavljati nova, LED rasvjeta, koja se na području Općine Jalžabet postavlja u fazama. U roku od naredne tri godine sva javna rasvjeta na području Općine i poduzetničke zone Jalžabet trebala bi biti zamijenjena štedljivom tj. energetski učinkovitom rasvjetom. 

Također ističu da bi do kraja godine u Imbriovcu trebao biti izgrađen vanjski fitness park i igralište. Taj su projekt prijavili preko Lokalne akcijske grupe (LAG) "Izvor" i odobren im je iznos od 351.000 kunu.

Galerija slika