JALŽABET Načelnik Rajko Solar dodjelio nove potpore za novorođenčad i energetsku obnovu kuća

VV | 11.4.2024. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem
U Općini Jalžabet dodjeljene su nove potpore za novorođenčad kao i potpore za ulaganja u energetsku obnovu objekata. Načelnik Općine Rajko Solar održao je prijem za roditelje i novorođenčad te im uručio novčane potpore. Ujedno su potpisani ugovori o dodjeli poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području Općine. 
Ukupno 64 novorođenčadi od početka mandata do sada je dobilo financijsku podršku Općine. U 2022. godini isplaćene su 33 potpore, u 2023. godini 23, a u 2024. godini do sada njih osam. Za prvorođeno dijete potpora iznosi 400 eura, za drugo dijete 700, a za treće i svako sljedeće dijete roditeljima se dodjeljuje tisuću eura.  
Pri dodjeli poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina Općina daje potporu u iznosu do maksimalno 1.400 eura za 100% opravdanih troškova te 700 eura za ugradnju fotonaponske elektrane. Kod kupnje nekretnine potpora također iznosi do 1.400 eura za 100% opravdanih troškova. Do sada je u toj kategoriji dodjeljeno 38 poticaja za energetsku obnovu kuća i 20 poticaja za kupnju nekretnina. 
- Ovim potporama želimo olakšati život mladim obiteljima i potaknuti ulaganje u energetsku efikasnost i obnovu stambenog fonda na području naše Općine - istaknuo je Rajko Solar.
Više informacija o potporama i poticajima može se pronaći na web stranici Općine Jalžabet.