Izobrazba o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida za mještane općine Petrijanec

MGA/VV | 22.2.2020. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Petrijanec objavila je poziv mještanima na izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida. Predavanje se održava sljedeću subotu, 29. veljače, u 16:00 sati u Društvenom domu Petrijanec. Cijena dopunske izobrazbe iznosi 150,00 kn, a cijena osnovne izobrazbe iznosi 370,00 kn.

Mještanima s područja Općine Petrijanec, Općina subvencionira izobrazbu u iznosu od 100,00 kn. Ukupna cijena dopunske izobrazbe iznosi 150 kuna (predavanje, trošak izrade iskaznice i trošak polagajna ispita), od čega će Općina subvencionirati mještanima Općine Petrijanec trošak predavanja dopunske izobrazbe i trošak izrade iskaznice (ukupno 100 kn), te osigurati prostor za održavanje tečaja, a korisnici će podmiriti trošak polaganja ispita, odnosno 50 kuna.

Svi zainteresirani moraju se prijaviti:
– u prostorijama Općine Petrijanec svakim radnim danom od 07-15 sati
– na broj telefona: 042/714-220

Prijave se primaju najkasnije do 27. veljače 2020. godine.

Sukladno Zakonu o održivoj upotrebi pesticida (NN 14/14 i 115/18), te Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12), svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici moraju redovito obnavljati stečeno znanje dopunskom izobrazbom najkasnije u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne izobrazbe, kako bi mogli nastaviti koristiti pesticide u okviru obavljanja svojih aktivnosti. Trgovačko društvo DMD Naturalis d.o.o. ovlašteno je provoditi izobrazbu prema sljedećim modulima, kategorijama i potkategorijama:

Polaganje ispita; 50,00 kn za sve module polaznika sukladno Pravilniku o visini naknada za obavljanje poslova u skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida. Trošak izrade iskaznice iznosi 30,00 kn.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci