Izložba ratnih fotografija „Junaci hrvatske slobode“ u topličkoj školi okupila mnoštvo Foto: Igor Derdić

Izložba ratnih fotografija „Junaci hrvatske slobode“ u topličkoj školi okupila mnoštvo

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.10.2017. u 20:41h | Objavljeno u Našim krajem

U OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića je u petak, 27. listopada, otvorena izložba ratnih fotografija pripadnika Specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“ pod nazivom „Junaci hrvatske slobode“ (Sjećanje na Domovinski rat 1990.- 1996.).

Izložba je projekt Udruge specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja. Svečanost je započela intoniranjem hrvatske himne i minutom šutnje u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a zatim se svim nazočnima obratila ravnateljica škole Gornaka Štefanić.

Ravnateljica je izrazila zadovoljstvo što upravo toplička škola ima čast biti domaćin izložbe te je pozivala Udrugu specijalne policije „Roda“ na daljnju suradnju. Istaknula je kako je ova izložba samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje toplička škola provodi kako bi doprinijela sjećanju na Domovinski rat.

Prigodnim govorom obratio se i Goran Mihalić, ratni zapovjednik i predsjednik Udruge specijalne jedinice policije „Roda“. Ukratko je ispričao o nastanku „Roda“ te istaknuo sve aktivnosti Udruge koje doprinose sjećanju na Domovinski rat. Cilj izložbe je na moderan način prikazati istinu o ratu. Učenici i djelatnici škole posebno se ponose činjenicom da je gosp. Goran Mihalić također bio učenik topličke škole.

Na kraju svečanosti izložbu je otvarila gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković, te sve nazočne pozvala na razgledavanje.