Izložba Papirnati svjetovi u Ludbregu u dvorcu Batthyany 7. srpnja

VV | 5.7.2023. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem
U sklopu programa Ludbreg petkom 7.srpnja u 18 sati u dvorcu Batthyany bit će otvorena izložba Papirnati svjetovi.
Za početke origamija u Ludbregu zaslužan je Dragutin Gerić, koji se origamijem počeo baviti još kao gimnazijalac. Prvi je hrvatski autor koji je 1986. godine objavio knjigu o origamiju pod nazivom Origami, vještina savijanja papira. Godine 2001. sudjelovao je u osnivanju Hrvatskog japanskog kulturnog i gospodarskog društva gdje je bio voditelj Origami sekcije.
Krajem dvijetisućitih započelo se s radionicama origamija u sklopu Zajednice tehničke kulture Ludbreg, a održana je i Ljetna škola origamija u udruzi mladih Lumen. S radionicama je nastavljeno 2021. godine, također u sklopu ZTKL-a, a u travnju 2023. godine osnovan je Origami klub Ludbreg.

Origami klub Ludbreg jedna je od dvije origami udruge u Hrvatskoj. Predsjednik udruge i njezin voditelj je Dragutin Gerić, koji održava redovite i povremene radionice, a organizacijski i logistički dio vodi Marija Schubert Anadolac. Redovite radionice origamija održavaju se jednom tjedno u prostorijama ZTKL-a.

Osim toga, do sad su održane radionice u osnovnim školama u Ludbregu i Velikom Bukovcu, zatim u sklopu programa za mlade Dan za 5 u Hrastovskom 2021. te u sklopu Haiku susreta u Ludbregu 2022. 

Označeno u