×

Napomena

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/ocm/galleries/77434

Izdana građevinska dozvola za dogradnju Dječjeg vrtića “Leptirić” u Ljubešćici

| 27.12.2023. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

Općini Ljubešćica je izdana građevinska dozvola za rekonstrukciju zgrade javne i društvene namjene u svrhu dogradnje predškolske ustanove dječjeg vrtića „Leptirić“.

Dogradnja dječjeg vrtića, jednog od najvećih komunalnih i infrastrukturnih projekata od izuzetne je važnosti za naše najmlađe, mlade obitelji i demografiju.

Nakon što je ove godine izrađen glavni projekt za dogradnju dječjeg vrtića, a sada i dobivena građevinska dozvola, Općina Ljubešćica kreće sa postupkom javne nabave za izvođenje radova dogradnje i opremanja dječjeg vrtića.

Dogradnjom dječjeg vrtića sa jednom jasličkom i jednom vrtićkom jedinicom omogućiti će se smještaj za 32 djece (20 djece vrtićke dobi i 12 djece jasličke dobi) što bi trebalo u cijelosti zadovoljiti trenutne potrebe.

Upravo je i cilj njegove dogradnje omogućiti lakši život mladim obiteljima, zasnivanje obitelji i ostanak na području općine.

Do sada je za projekt putem natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti osigurano 324.905,43 eura, a namjera je isti prijaviti i na druge javne pozive koji će omogućiti sufinanciranje izgradnje i/ili dogradnje dječjih vrtića, a u svrhu rasterećenja Proračuna .

Dogradnja dječjeg vrtića mogla bi započeti u proljeće 2024. godine, ukoliko svi planovi po pitanju pripremnih radnji za dogradnju dječjeg vrtića budu pratili planirane termine.

 

Galerija slika {gallery}77434{/gallery}