Iza Općine Sračinec još jedna uspješna godina, no tu nije kraj projektima: "Moj san je da u Sračincu imamo i bazene" Foto: Krešimir Đurić

Iza Općine Sračinec još jedna uspješna godina, no tu nije kraj projektima: "Moj san je da u Sračincu imamo i bazene"

IHR/Varaždinske vijesti | 27.9.2024. u 20:35h | Objavljeno u Našim krajem

- Iza Općine Sračinec je još jedna uspješna i aktivna godina u kojoj su realizirani mnogi projekti, ali i započeli novi. Uredili smo odvojak Ulice Mate Melinčeka, koju ćemo i asfaltirali, početkom goidne završili smo županijske prometnice u Svibovcu i Sračincu, uređuje se mjesno groblje, a jedan od projekata kojeg smo započeli je dogradnja Dječjeg vrtića Bambi iz Sračinca, investicija vrijedna 1,5 milijuna eura. Dogradit će se četiri odgojne jedinice, i to vlastitim sredstvima - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koja je danas održana u Sračincu u povodu Dana općine i blagdana nebeskog zaštitnika župe svetog Mihaela arkanđela. .

- FOTO Na svečanu sjednicu Općinskog vijeća Sračinca u Park Velika graba stigli brojni uzvanici

S obzirom na to da je pri kraju još jedno mandatno razdoblje, načelnik Novoselec je ustvrdio kako ni sam ne može vjerovati što je sve realizirano u ovoj općini te je ustvrdio kako zadnje četiri godine može proglasiti izuzetno uspješnim.

- S cijelim mandatom sam više nego zadovoljan, čak i više nego sam očekivao, ali kada imate takav tim kao što imam ja, od općinskih vijećnika, zaposlenika u Općini, ništa nije nemoguće - ustvrdio je.

No to nije kraj novim projektima i planovima za naredno razdoblje.

- Uz Park Velika graba, na koji sam posebno ponosan, moj san je da u Sračincu imamo bazene. Iskreno se nadam da ćemo u vremenu koje je ispred nas pronaći način da i to realiziramo, i to na prostoru koji se nalazi nasuprot dječjeg vrtića. Tu je i potreba na proširenjem naše osnovne škole, koju polazi 550 učenika. Želio bih da imamo jednu pravu, veliku sportsku dvoranu jer naselje Sračinec i naša općina to zaslužuju - ustvrdio je načelnik Novoselec.

Čestitke mještanima Općine Sračinec u povodu Dana Općine uputili su i predsjednik županijske Skupštine Josip Križanić koji je ustvrdio kako je općina Sračinec jedna od vizualno najljepše razvijenih općina u županiji, dok je saborski zastupnik Predrag Štromar čestitao općinskom vodstvu što imaju ideju i vizije.

- Mudro vodstvo ove općine je iskoristilo ono što imaju, prostor, blizinu grada Varaždina i vrlo pametno su razvijali obrazovanje, od vrtića, škole do gospodarske i stambene zone. Ova općina ima sve više žitelja i na tome im treba čestitati. Županija i ministarstva u tome su im pomagali, kao i Vlada RH. Naravno da se pomaže onima koji imaju viziju i koji žele raditi, a ne oni koji čekaju da im se dođe s idejom. Čelništvo ove općine ima stvarno ideje i viziju i svaka im čast na tome - poručio je Štromar.

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela priznanja najuspješnijima. Nagrade su dobili uspješni učenici, srednjoškolci i studenti, ali i zaslužni mještani, a prvi puta dodijeljene su nagrade za životno djelo. Osim što je nagradu posthumno dobio Vladimir Stolnik, nagrade za životno djelo primili su Stanka Miko, predsjednica Udruge Preslica te jedan od tri zlatnih kuhara iz općine Sračinec, Damir Crleni.

- Cijeli svoj život živim ovdje gdje volim biti, radim ono što volim i volim biti s ovim ljudima. Nisam smatrala da radim nešto veliko i posebno i ova je nagrada za mene iznenađenje, ali i obaveza da tako nastavimo i dalje - poručila je Miko.

Velika čast primiti nagradu za životno djelo je i za jednog od zlatnog kuhara, Damira Crlenog.

- Hvala Općinskom vijeću i prije svega načelniku Božidaru Novoselcu koji su prepoznali i moje zanimanje za izvrsnost, ali i svim kolegama s kojima sam radio na projektima. To je nagrada koja ide i njima. Nagrada je doista poticaj da se stvaraju novi projekti, neke vrijednosti, za mene, ali i za općinu - ustvrdio je Crleni.

Nakon svečane sjednice Općinksog vijeća, uzvanici su se okupili u obnovljenoj dvorani Doma kulture, a kako je bilo danas u Parku Velika graba, gdje je održana i svečana sjednica, pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.